Πανελλήνιος διαγωνισμός για την εβραϊκή κοινότητα Ιωαννίνων

Το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, που εδρεύει στα Ιωάννινα -Σούτσου 26, Τ.Κ 45 444- προκηρύσσει διαγωνισμό με θέμα «Η εβραϊκή κοινότητα Ιωαννίνων από τις απαρχές του Πασαλικίου Ιωαννίνων».

Πιο αναλυτικά σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή», που υπογράφεται από τον Πρόεδρό του Ναπ. Μάργαρη γνωστοποιεί ότι «Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Ιωαννιτών εορτασμού των 100 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων και στη μνήμη της διαθέτιδος Εσθήρ Γκανή προκηρύσσει πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής μελέτης με θέμα «Η εβραϊκή κοινότητα Ιωαννίνων από τις απαρχές του Πασαλικίου Ιωαννίνων μέχρι την μεταπολεμική περίοδο (οικονομία, σχέσεις με την χριστιανική και μουσουλμανική κοινότητα, εκπαίδευση, γλώσσα, εσωτερική διοικητική οργάνωση, κοινωνικό κίνημα, εθνοτική λογοτεχνία, ευεργετισμός, κοινωνικό κίνημα, εσωτερική δραστηριότητα, ολοκαύτωμα, εθνοτική κοινωνική οργάνωση, θρησκεία, πολιτισμικές μορφές και αμοιβαίες αλληλοεπιδράσεις, αντίσταση, αρχειακή έρευνα κλπ,)»
ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1 -Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν πρέπει μέχρι 30.10.2011 να καταθέσουν στα γραφεία του Ιδρύματος (Σούτσου 26 Ιωάννινα Τ.Κ 45 444 τηλ. και FAX: 2651036517, email: igani@otenet.gr ) υπόμνημα μέχρι τέσσερις σελίδες στο οποίο θα αναφέρονται το βιογραφικό τους σημείωμα και το περιεχόμενο της ερευνητικής πρότασης.
2-Τα έργα θα κατατεθούν στη γραμματεία του Ιδρύματος μέχρι 30.11.2012. Επιτρέπεται το έργο να είναι προϊόν συλλογικής εργασίας.
3-Τα έργα πρέπει να υποβάλλονται σε πέντε αντίτυπα υπογεγραμμένα. Ανώνυμο έργο δεν γίνεται δεκτό.
4-Το έργο πρέπει να δημοσιεύεται για πρώτη φορά και να περιέχει εκτενή περίληψη στην αγγλική γλώσσα.
-Τα βραβεία είναι:
1ο βραβείο: Η έκδοση του έργου, η παρουσίασή του στα Γιάννινα με δαπάνη του Ιδρύματος και χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ.
2ο βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 3000 ευρώ.
3ο βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 2000 ευρώ.
Οι νικητές του διαγωνισμού επιλέγονται από επιστημονική επιτροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: