Άσκηση προσβολής στρατιωτικών αεροδρομίων

Μεγάλες αεροπορικές ασκήσεις προσβολής στόχων εδάφους και ειδικότερα αεροδρομίων θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα η Πολεμική Αεροπορία. Στις ασκήσεις εμπλέκονται μεγάλες μονάδες όπως η 116 Π.Μ. και η 336 (Α-7Ε) στον Άραξο και η 117 Π.Μ. της Ανδραβίδας με τη Μοίρα 338 (F-4E PI 2000).
Οι ασκήσεις θα γίνουν σε πεδίο βολής της Θεσσαλίας, στο οποίο έχει κατασκευαστεί από την Π.Α. ένα εικονικό πολεμικό αεροδρόμιο, έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν πιο πιστή προσομοίωση με τις πραγματικές συνθήκες προσβολής πραγματικού εχθρικού στόχου, αναφέρει η ιστοσελίδα defencenet.
Ο όγκος των πραγματικών όπλων που πρόκειται να ριχτούν είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ελέγχθηκαν όλα τα κατευθυνόμενα όπλα της Π.Α. και ειδικά αυτά που αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» στις προσβολές «σκληρών» επίγειων στόχων: SCALP EG (φορέας Mirage 2000-5), AFDS (φορέας F-4PI 2000), JDAM και JSOW (φορέας F-16 Adv.).

Επίσης, ελέγχθηκαν και βρίσκονται σε ετοιμότητα και τα βλήματα αέρος-επιφανείας AM-39 Exocet (φορέας Mirage 2000BGM), των οποίων το όριο ζωής λήγει και η Π.Α. έχει προγραμματίσει την επέκτασή του με σχετικό πρόγραμμα.

«Από άποψη αεροπορικού υλικού βρισκόμαστε στην καλύτερη θέση που βρεθήκαμε από τη δεκαετία του ’70. Οπωσδήποτε υπάρχουν ελλείψεις σε επιμέρους τομείς, αλλά όχι τέτοιες που να μας εμποδίσουν να δώσουμε ένα γερό μάθημα σε οποιονδήποτε τολμήσει το παραμικρό. Αρκεί και οι πολιτικοί να έχουν καθαρή σκέψη στο τι θέλουν από εμάς» δήλωσε στην ιστοσελίδα defencenet.gr ανώτατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: