«Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό».

Από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας
Στα πλαίσια του προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας, INTERREG IVC, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας συμμετέχει στο έργο MiSRaR μαζί με επτά ευρωπαϊκούς Δήμους, Περιφέρειες και οργανισμούς. Η Safety Region South-Holland South είναι ο επικεφαλής εταίρος και οι υπόλοιποι εταίροι είναι: οι Δήμοι Aveiro και Mirandela στην Πορτογαλία, η Περιφέρεια Forli στην Ιταλία, η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας στην Ελλάδα, ο Δήμος του Ταλίν στην Εσθονία και το Ίδρυμα E.P.F στη Βουλγαρία.


Το πρόγραμμα υλοποιείται την τριετία 2010-2012 κατά την οποία οι συμμετέχοντες ανταλλάσουν εμπειρίες και τεχνογνωσία σε μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τη διαδικασία μετριασμού χωρικών κινδύνων και καταστροφών.
Στις 21 και 22 Σεπτέμβριου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα το 9ο θεματικό σεμινάριο με θέμα «κατάστρωση σχεδίων μετριασμού κινδύνων». Η παρουσίαση της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας είχε θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι αντιπρόσωποι των εταίρων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη διαχείριση κρίσεων και κίνδυνων στην περιοχή μας από το Πυροσβεστικό σώμα και το ΕΚΑΒ και μετέπειτα να αναζητήσουν τρόπους και λογικές αντιμετώπισης των κινδύνων.
Απομένουν άλλα 7 θεματικά σεμινάρια στο σύνολο των χωρών των εταίρων, το καθένα από τα οποία θα καλύψει μια συγκεκριμένη πτυχή της αξιολόγησης και διαχείρισης κινδύνων και θα επικεντρώνεται στην ανταλλαγή τεχνικών γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών, με αρμόδιους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
Μετά το πέρας όλων των συναντήσεων θα συνταχτεί ένα εγχειρίδιο μετριασμού κινδύνων στο οποίο θα αποτυπώνεται ο πλήρης κύκλος της διαδικασίας περιορισμού των κινδύνων, από την ανάλυση ενός κινδύνου έως την πραγματική εφαρμογή διαδικασιών μετριασμού του.
Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιείται από το γραφείο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ (85%) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ (15%)

Δεν υπάρχουν σχόλια: