Μεταφέρονται υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Στα δημόσια κτίρια όπου στεγαζόταν οι υπηρεσίες της Δ/νσης Συντήρησης Έργων (Δ.Δ.Ε.), στο 5ο χλμ. της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης (δίπλα από το αεροδρόμιο) μετακόμισαν οι υπηρεσίες της Γενικής Δ/νσης Χωρικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά τη μεταφορά των υπηρεσιών της Δ.Δ.Ε. σε χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου η Γενική Γραμματέας αποφάσισε να αξιοποιήσει τα κτίρια με την εγκατάσταση εκεί των υπηρεσιών της Γενικής Δ/νσης Χωρικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής( Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, Δ/νση Υδάτων) οι οποίες μέχρι τώρα στεγαζόταν σε μισθωμένα κτίρια.


Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών που υιοθέτησε και εφαρμόζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με στόχο να συμβάλει στον περιορισμό των εξόδων και των δαπανών, που επιβαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό και να βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα σπατάλης δημόσιου χρήματος.
Η μετακόμιση ξεκίνησε από χθες το πρωί με προσωπική εργασία των υπαλλήλων των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τη συμβολή του Δήμου Ιωαννιτών που παραχώρησε ένα φορτηγό και τρεις εργάτες. Η ανάθεση του έργου σε μεταφορική εταιρία κρίθηκε οικονομικά ασύμφορη, καθώς σύμφωνα με τις προσφορές που κατατέθηκαν το κόστος θα ανερχόταν στα 6.000 ευρώ.
Εκτιμάται, πως η μετακόμιση θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: