Απολογισμός και νέο προεδρείο στον "Καθαρό Καλαμά"

Στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της 21 Αυγούστου που πραγματοποιήθηκε στην Κληματιά του Δήμου Ζίτσας το απερχόμενο Δ.Σ. της Κίνησης κατέθεσε απολογισμό δράσης καθώς και οικονομικών στοιχείων της διετίας.
Από τις τοποθετήσεις των μελών περιληπτικά εξάγονται τα παρακάτω:
1. Η ομόφωνη έγκριση των δράσεων και των οικονομικών στοιχείων.
2. Επισημάνθηκαν οι δυσκολίες διαχείρισης των στόχων της Κίνησης για καθαρό ποτάμι οι οποίες έρχονται σε σύγκρουση τις περισσότερες φορές με ιδιωτικά συμφέροντα.

3. Τονίστηκε η ενεργοποίηση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των παρακαλάμιων κατοίκων για την προστασία και ανάδειξη του μεγαλύτερου πνεύμονα ζωής, του Καλαμά.
4. Κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούν την επίτευξη, περιφρούρηση και διατήρηση, με όλα τα μέσα, της υψηλότερης ποιότητας των νερών του Καλαμά και της καθαρότητας του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης κοιλάδας του και της λεκάνης απορροής. Την ανάδειξη, την προβολή και την ήπια, συμβατή, οικολογική αξιοποίηση τού αγνοημένου και παραμελημένου φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του Καλαμά και της ευρύτερης κοιλάδας του ώστε να μπορέσει να συγκρατήσει οριστικά τους μόνιμους κατοίκους στον τόπο τους, να πείσει τους απόδημους για την παλιννόστηση και να προσελκύσει το ευρύτερο, κρατικό και ιδιωτικό, ενδιαφέρον για εναλλακτικό τουρισμό και ήπια, συμβατή ανάπτυξη, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
5. Έγινε ανάδειξη των νέων μελών του Δ.Σ. το οποίο στη συνεδρίασή του την 1 Σεπτεμβρίου 2011 συγκροτήθηκε σε σώμα:
Τζώρτζης Γεώργιος (παπα-Γιώργης ) Πρόεδρος
Παππάς Νίκος Αντιπρόεδρος
Λεοντίου Κων/νος Γ. Γραμματέας
Γεωργίου Κων/νος Οργ. Γραμματέας
Μπάτσος Θεόδωρος Ταμίας
Μάντζιος Αριστοτέλης Ειδ. Γραμματέας
Κασαγγιάννη Μαίρη Μέλος
Κοψίδης Δημήτριος Μέλος
Πίκουλης Λάμπρος Μέλος
και καθόρισε την επόμενη συνεδρίασή του στην οποία θα συζητηθούν τα θέματα της Η.Δ. και οι παραπέρα δράσεις της Κίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: