Δήμος της Ηπείρου καλείται να επιστρέψει την χρηματοδότηση για έργο που δεν «ολοκλήρωσε»

Το ποσό των 214 χιλιάδων ευρώ καλείται να επιστρέψει ως αχρεωστήτως ή παρανόμως εκταμιευθέν από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, στο πλαίσιο υλοποίησης κοινοτικών πολιτικών ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων.
Η... αμαρτωλή ιστορία ξεκινάει από το 2001 όταν ο πρώην Δήμος Αγνάντων είχε συνάψει σύμβαση με το κράτος για την ίδρυση μονάδας υδατοκαλλιέργειας-εκτροφής πέστροφας-στη θέση Βριτσούλα του Δήμου Αγνάντων νομού Άρτας από τη συσταθείσα δημοτική επιχείρηση «Αλιευτική Τουριστική Καταρράκτης Α.Ε.». Η ίδρυση της εταιρείας χρηματοδοτήθηκε με 161.238,01 ευρώ από κοινοτικούς πόρους και με 53.746,01 ευρώ από εθνικούς πόρους.


Μεταξύ των υποχρεώσεων της εταιρείας προκειμένου να τύχει της επιδότησης υπήρξε και ο όρος της συνεχούς λειτουργίας της για δέκα τουλάχιστον χρόνια. Όρος ο οποίος δεν τηρήθηκε και κατόπιν ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από επιθεωρητές της Διεύθυνσης Αλιείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας και εντεταλμένους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος «ΣΔΟΕ» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου, διαπιστώθηκαν, από το 2006 και μετά, τα εξής:
1. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα (εκτροφή πέστροφας) είχε εγκαταλειφθεί και η παραγωγική διαδικασία όπως και το μέλλον της εταιρείας κρίθηκε μη βιώσιμο.
2. Η τελευταία παραγωγική συναλλαγή-πώληση πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2004.
3. Οι εγκαταστάσεις της παρουσίαζαν εικόνα εγκατάλειψης και δεν λειτουργούσαν.
4. Ο φορέας ήταν ανύπαρκτος αν και θα έπρεπε να ήταν ενεργός για 10 χρόνια σύμφωνα με τη σύμβαση χρηματοδότησης.
Αποτέλεσμα; Να ζητούνται τώρα τα χρήματα πίσω. Κι άντε ο Δήμος να βρει να τα δώσει!
http://www.epiruspost.gr/reportaz/paraskinio/9553-2011-09-23-13-01-54.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: