Σε καλό δρόμο η σύνδεση Εγνατία - Τζουμέρκα

ΘETIKH είναι η εταιρία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στην πρόταση του νομάρχη Ιωαννίνων Αλέξανδρου Καχριμάνη να αναλάβει τις υπολειπόμενες μελέτες για τον οδική σύνδεση των Τζουμέρκων με τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, οι δυσκολίες που προέκυψαν στην πορεία ξέφευγαν από τις δυνατότητες των τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων που δεν έχουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία και από τον Ιούλιο του 2009 είχε ζητηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ η συνδρομή της Εγνατίας Οδού Α.Ε. στην εκπόνηση των μελετών για τις γέφυρες του οδικού άξονα...
Ενημερώνοντας τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε ακόμη στη συνεργασία της Ν.Α. με την Εγνατία Οδό Α.Ε. και για άλλες μελέτες οδικών έργων στον νομό, όπως της 13ης επαρχιακής, της Γεννηματά (συνέχιση) και τη σύνδεση της Εγνατίας με τους Μηλιωτάδες - Τσίπιανη. Καταλήγοντας τόνισε ότι «όλοι πρέπει να αγωνιστούμε για να γίνει ο οδικός άξονας. Δεν μπορεί η Εγνατία να έχει κατασκευάσει τον κάθετο άξονα Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή και να ψάχνονται ορισμένοι όταν η σύνδεση προς Τζουμέρκα έχει πάρει πίστωση από το Γ'Α ΚΠΣ».
Τέλος όσον αφορά τα διόδια της Εγνατίας Οδού στο Δροσοχώρι, ο νομάρχης κατέθεσε έγγραφο της Eγνατίας Oδού Α.Ε., από το οποίο έμμεσα επιβεβαιώνεται η προφορική δέσμευση του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά για την απομάκρυνσή τους, καθώς σε αυτό αναφέρεται ότι εξετάζεται η κατασκευή κόμβου στην περιοχή, που βεβαίως δεν είναι συμβατός με τη λειτουργία σταθμών διοδίων.

express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: