Καταφύγιο για την πέρδικα στο Ξηροβούνι

Ζητάει ο Ορειβατικός σύλλογος Σκλίβανης
Επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη δημιουργία Καταφυγίου Άγριας Ζωής στο Ξηροβούνι Σκλίβανης Ιωαννίνων απέστειλε ο Ορειβατικός Σύλλογος Σκλίβανης, μία επιστολή που κοινοποιείται προς το Δασαρχείο Ιωαννίνων, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, το Περιφερειακό Συμβούλιο, τους Βουλευτές, το Δήμο Δωδώνης, αλλά και προς την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Σκλίβανης επισημαίνουν αρχικά προς το Υπουργείο και την Υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη, πως το αίτημά τους είναι μακροχρόνιο και το έχουν ήδη αποδεχθεί όλοι οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής, αλλά και οι όμορες κοινότητες.

Το αίτημά τους βασίζεται κυρίως στον ορατό κίνδυνο που υπάρχει να εξαφανιστεί η πέρδικα από το Ξηροβούνι, ένα αίτημα που αναγνωρίζει και το Δασαρχείο Ιωαννίνων, αλλά όπως υποστηρίζει ο Ορειβατικός Σύλλογος Σκλίβανης δεν το υποστηρίζει το Δασαρχείο γιατί δεν συμφωνεί ο Κυνηγετικός Σύλλογος.
Στη συνέχεια γίνεται από τον Ορειβατικό Σύλλογο Σκλίβανης μία ιστορική αναφορά στο τι ακριβώς συμβαίνει στα βουνά της περιοχής με τους κυνηγούς, και κάνει λόγο για αδιαφορία από την πλευρά της πολιτείας και του Δασαρχείου.
Καταλήγοντας ο Ορειβατικός Σύλλογος Σκλίβανης τονίζει προς την Υπουργό Περιβάλλοντος ότι στέλνει μήνυμα κινδύνου για τη ζωή της Πέρδικας στο Ξηροβούνι γι’ αυτό και ζητά την παρέμβασή της προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί «Καταφύγιο Άγριας Ζωής» πριν να είναι αργά.
Μάλιστα, ο Ορειβατικός Σύλλογος Σκλίβανης προειδοποιεί πως αν αυτό δεν συμβεί τότε θα καταφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και καλεί τους φορείς της περιοχής να βοηθήσουν για τη διάσωση της πέρδικας.

http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6268:2011-02-22-16-50-39&catid=35:news

Δεν υπάρχουν σχόλια: