Ανησυχεί η «κίνηση πολιτών Πέρδικας »

Μετά τα δημοσιεύματα για την «καινούργια» προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΔΕΠΑ

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον βουλευτή του νομού μας Κο Χρήστο Κατσούρα τις 30 Δεκεμβρίου 2009, η Κίνηση επαναβεβαίωσε στον βουλευτή την αταλάντευτη θέση της για την εκτός διοικητικών ορίων Δήμου Συβότων και Κοινότητας Πέρδικας εγκατάστασής και προσγιάλωσης των αγωγών φυσικού αερίου...

Η Κίνηση έκανε γνωστό στον βουλευτή της ανησυχίες της μετά τα εκτενή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για την «καινούργια» προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΔΕΠΑ (η οποία «νέα» προμελέτη ήταν γνωστή από το Δεκέμβριο του 2008, και είχε επιστραφεί ως απαράδεκτη από το Κοινοτικό Συμβούλιο της Πέρδικας). Ο Κος Κατσούρας διαβεβαίωσε την Κίνηση Πολιτών ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να παραμένουν ίδιες όπως είχαν εκφραστεί από τον Κο Σ. Κουβέλη και την Κα Α. Γκερέκου. Εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί τις θέσεις προσγιάλωσης και εγκαταστάσεων που προβλέπει η «νέα» προμελέτη, κάτι που πραγματοποιήθηκε στις 4-01-2010.

Η Κίνηση Πολιτών συμφώνησε με τον βουλευτή στις εξής ενέργειες:

Α) Να πραγματοποιηθεί άμεσα κοινή συνάντηση με τους υφυπουργούς εξωτερικών, Κο Σ. Κουβέλη, και Πολιτισμού, Κα Α. Γκερέκου.
Β) Στην συνέχεια συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Κο Μανιάτη.
Γ) Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα ενημερώσει την Κίνηση Πολιτών για τις ενέργειες που θα πραγματοποιήσει ο ίδιος σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Η Κίνηση Πολιτών θα συνεχίσει την δράση της πραγματοποιώντας της εξής ενέργειες:
Α) Συνάντηση με την περιφερειάρχη Ηπείρου.
Β) Σύγκλιση Λαϊκής Συνέλευσης με θέμα τις εξελίξεις που αφορούν το πρόβλημα της περιοχής.

Η Κίνηση θα συνεχίσει σταθερά τον αγώνα της εμμένοντας στις θέσεις της και στη θέληση της τοπικής κοινωνίας όπως αυτή εκφράστηκε με το δημοψήφισμα της 10ης Αυγούστου το 2008. Καλεί τους πολίτες σε εγρήγορση και επαγρύπνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: