Αντ. Μπέζας στην ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας: «Δεν γυρίζουμε πίσω, η Ελλάδα προχωρά με μεταρρυθμίσεις»

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟ.Δ.Ε Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, που έγινε στην αίθουσα «ΚΕΝΤΡΙΚΟ» στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, με τη συμμετοχή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ κ. Μάκη Βορίδη, παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Μπέζας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Υπάρχουν σίγουρα πολιτικοί σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στο Κοινοβούλιο, που αποδείχθηκαν επιλήσμονες του όρκου τους. Πολιτικοί που χρηματίστηκαν ή διαχειρίστηκαν με σπάταλο τρόπο το δημόσιο χρήμα. Πολιτικοί που βυθίστηκαν στο τέλμα της απραξίας με μοναδική επιδίωξη να εκλεγούν στις επόμενες εκλογές. Κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη τεθεί στο περιθώριο με την ψήφο του λαού. Κάποιοι άλλοι, έχουν ήδη οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη ή τη φυλακή και κάποιοι θα οδηγηθούν στο μέλλον. Έτσι πρέπει να γίνει, γιατί οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να ματώσουν για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αρκεί να υπάρχει Δικαιοσύνη για όλους χωρίς εξαιρέσεις.
Όμως δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι. Και επίσης, μόνο οι πολιτικοί μπορούν να δουν μπροστά και να οδηγήσουν τη χώρα από τη στενωπό που βρίσκεται. Όχι μόνο η πολιτική δεν τελείωσε, αλλά τώρα είναι η ώρα της πολιτικής και των πολιτικών. Το ερώτημα επομένως που τίθεται, είναι, «όλοι οι πολιτικοί μπορούν»; Ο Αντώνης Σαμαράς, γέννημα θρέμμα της παράταξης, έχει αποδείξει ότι είναι ένας ριζοσπάστης πολιτικός, ένας μεταρρυθμιστής πολιτικός που δεν εξέφρασε ποτέ τον παλαιοκομματισμό αλλά τις υγιείς εκείνες δυνάμεις που θέτουν το συμφέρον της πατρίδας και τον αγώνα για τη διάσωσή της, πάνω από το συμφέρον του κόμματος. Εκείνες τις δυνάμεις που πιστεύουν ότι για να βγούμε μια ώρα νωρίτερα από το μνημόνιο, πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την οικονομία πιο ανταγωνιστική και εξωστρεφή και τη δημόσια διοίκηση πιο αποτελεσματική και φιλική για τους πολίτες.
Οι πολιτικοί τύπου «Μαυρογιαλούρου», μας τελείωσαν. Οι πολιτικοί που προχωρούν τις μεταρρυθμίσεις, μας χρειάζονται. Οι πολιτικοί που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι η επανεκλογή τους, μας τελείωσαν. Οι πολιτικοί που έχουν τη δύναμη να γίνονται δυσάρεστοι και να λένε στους πολίτες την αλήθεια, μας χρειάζονται. Οι πολιτικοί που χρηματίστηκαν, μας τελείωσαν. Οι πολιτικοί που είναι έντιμοι και καθαροί, είναι απαραίτητοι για την πατρίδα. Αυτές είναι πλέον οι διαχωριστικές γραμμές και εσείς είστε εκείνοι που θα κατατάξετε τους πολιτικούς στη κατηγορία που τους αξίζει. Όπως επίσης, κόμματα σαν τη ΝΔ, που διαρκώς ανανεώνεται και έχει προχωρήσει στην αυτοκάθαρση και την εξυγίανση του, όχι μόνο δεν τελείωσαν, αλλά η ΝΔ αποτελεί την κεντρική πολιτική δύναμη που οδηγεί τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον».

«Με πολύ μεγάλο κόπο και με θυσίες των πολιτών, καταφέραμε να βάλουμε τάξη στην εικόνα διάλυσης που υπήρχε. Με πολύ μεγάλο κόπο καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και την αξιοπιστία μας απέναντι στους εταίρους μας. Με πολύ μεγάλο κόπο πετύχαμε ως λαός τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει συμβεί ποτέ σε ευρωπαϊκή χώρα και τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, που σημαίνει ότι από εδώ και πέρα μπορούμε να πληρώνουμε τις δαπάνες μας από μόνοι μας και όχι παίρνοντας δανεικά. Με πολύ μεγάλο κόπο και με συγκρούσεις με συντεχνίες, προωθούμε μια σειρά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού καταφέραμε να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες, που τη μια έλεγαν ότι θα βγούμε από το ευρώ και την άλλη ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία, ότι δεν θα εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό και ότι θα πάρουμε μια σειρά από νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους πολίτες.
Αυτόν λοιπόν το μεγάλο αγώνα, ο οποίος είχε και λάθη, είχε και παραλείψεις, είχε και αδικίες τις οποίες έχει υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός ότι θα αποκατασταθούν, αυτόν τον μεγάλο αγώνα προσπαθούν κάποιοι να τον μηδενίσουν και να οδηγήσουν τη χώρα στο παρελθόν. Δε θα το πετύχουν. Διότι αν έχει προσφέρει κάτι πολύ σημαντικό αυτή η κυβέρνηση, είναι ότι έχουμε περάσει σαν χώρα από το σημείο της «μη επιστροφής», από το σημείο δηλαδή εκείνο που δεν υπάρχει γυρισμός σε αυτά που μας πόνεσαν, μας ντρόπιασαν και μας δημιούργησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Η Ελλάδα σηκώνεται όρθια στα πόδια της, η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα μέλλον καλύτερο από το παρελθόν της, η Ελλάδα προχωράει χάρη στη κυβέρνηση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά και αυτή τη κυβέρνηση σας ζητώ να συνεχίσουμε όλοι να τη στηρίζουμε».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντ. Μπέζας στην ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας: «Δεν γυρίζουμε πίσω…»
Σωστός ο υπουργός. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους εκείνοι οι μπαρμπουνοκεφαλοι στη ΝΟΔΕ που με το έτσι θέλω προσπαθούν να επιβάλλουν το grande lamogio.
Το Φιλιάτι δεν γυρίζει πίσω!

Βασίλης Κ. είπε...

Ο Σπύρος Παππάς είναι ο μόνος έντιμος, καθαρός και άφθαρτος

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό. Ας μας πει τώρα ο Βασίλης Κ. και το άλλο με τον Τοτό

Ανώνυμος είπε...

Ο Σύλλογος Φιλιαταίων...... ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ θέλει να σώσει τον Δήμο ΦΙΛΙΑΤΩΝ όπως και στο...... παρελθόν. Η κωμωδία τώρα αρχίζει...