Χρυσό για την Τσιάβου, ασημένιο για τους Τσίλη-Τζιάλλα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού έγραψαν τα γαλανόλευκα και τα ηπειρώτικα κουπιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπλέντ της Σλοβενίας.
Η γαλανόλευκη ανέβηκε στον ψηλότερο ιστό της κορυφαίας διοργάνωσης και ο Εθνικός ύμνος έπαιξε προς τιμή της πρωταθλήτριας του Ναυτικού Ομίλου Ηγουμενίτσας Αλεξάνδρας Τσιάβου και της Χριστίνας Γιαζιτζίδου που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών.


Η Ελλάδα πανηγύρισε και το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η τετράκωπος των ανδρών με δύο Γιαννιώτες αθλητές του Ναυτικού Ομίλου τη πόλης: τον Γιάννη Γιάννη Τσίλη και τον Γιώργο Τζιάλλα μαζί με τους Γιάννη Χρήστου και Στέργιο Παπαχρήστο. Το φινάλε ολοκληρώθηκε ιδανικά με την πρόκριση τους διπλού σκίφ ελ βαρών των ανδρών που αποτελούν οι Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Έτσι η Εθνική ομάδα επιστρέφει αύριο Δευτέρα (13:20 από Βιέννη) στην Αθήνα με δυο μετάλλια στις αποσκευές της αλλά και τέσσερα εισιτήρια για την επερχόμενη Ολυμπιάδα γεγονός που πετυχαίνουν για πρώτη φορά τα ελληνικά κουπιά.
Το πρώτο χρυσό της Ελλάδας μετά από δυο χρόνια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρθε από τις ίδιες αθλήτριες που το είχαν κατακτήσει το 2009 στο Πόζναν.

Πώς το κατέκτησαν Τσιάβου-Γιαζιτζίδου
Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου έδωσαν παράσταση για ένα (πλήρωμα) και από το ξεκίνημα της κούρσας ξέφυγαν αφήνοντας τα άλλα πληρώματα να παλεύουν για το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο. Ήταν η πιο καθαρή νίκη του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος δίνοντας χαρά στις δυο πρωταθλήτριες και για την περσινή απώλεια του χρυσού από μια ατυχία στη λίμνη Καραπίρο της Νέας Ζηλανδίας όταν είχαν κατακτήσει το χάλκινο.

Με εκπληκτικό σπριντ Τσίλης-Τζιάλλας
Λίγο νωρίτερα η τετράκωπος των ανδρών παραλάμβανε το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισε με το σπαθί της στον τελικό. Οι Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης, Γιάννης Χρήστου και Στέργιος Παπαχρήστος ξεκίνησαν περνώντας 2οι στα πρώτα 500μ. Στη συνέχεια έπεσαν στη 3η θέση ενώ με ένα εκπληκτικό σπρίν έφτασαν να απειλήσουν ακόμη και τους Βρετανούς που πήραν τελικά το χρυσό αφήνοντας όμως πίσω τους Αυστραλούς που προηγούνταν στην διεκδίκηση του ασημένιου μεταλλίου.
Η τελευταία ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος εδώ στο Μπλέντ ξεκίνησε ιδανικά χάρις την εμφάνιση των Παναγιώτη Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα. Οι δυο νεαροί πρωταθλητές όχι μόνο δεν απογοητεύτηκαν από τον αποκλεισμό τους από τον τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών αλλά πραγματοποίησαν την ιδανική κούρσα στον μικρό τελικό και πήραν την 2η θέση (αρκούσε να ήταν μέσα στην 5άδα) κάνοντας το όνειρό τους πραγματικότητα να προκριθούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Έτσι η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων θα πάρει μέρος με τέσσερα ελληνικά πληρώματα.
http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10522:2011-09-04-11-19-38&catid=36:top-news


Δεν υπάρχουν σχόλια: