Η Αλβανία να τηρήσει τη συνθήκη οριοθέτησης θαλασσίων υδάτων

Στα Τίρανα την Τρίτη ο Υπουργός Στ. Λαμπρινίδης
Με μεγάλη καθυστέρηση το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πήρε επιτέλους θέση για την καταστρατήγηση της συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας, για την οριοθέτηση των θαλασσίων υδάτων, μεταξύ των δυο χωρών.
Ο Υπουργός Σταύρος Λαμπρινίδης δήλωσε προχθες από το Κόσσοβο, ότι «η συμφωνία έχει υπογραφεί, από δύο ελεύθερα και δημοκρατικά κράτη, για αυτό αναμένουμε την εφαρμογή της. Αυτό είναι αυτό που περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα συμβεί πολύ σύντομα. Θέλουμε η Αλβανία να είναι σαν τις χώρες της περιοχής, σε θέση να είναι υποψήφια για ένταξη. Θέλουμε η Αλβανία να έχει προοπτική και μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε επενδύσει πολλά στην περιοχή και συνεχίζουμε να επενδύουμε εκεί και να διατηρήσουμε τις καλές σχέσεις με την Αλβανία».


ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ…
Οι δηλώσεις του Υπουργού, που έχουν αποδέκτη την Κυβέρνηση Μπερίσα, μόνο τυχαίες δεν είναι, αφού γίνονται μόλις τρείς μέρες πριν ο Σταύρος Λαμπρινίδης επισκεφθεί τα Τίρανα (την Τρίτη)! Παράλληλα, η θέση που παίρνει το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. σχετίζεται και με τις αποκαλύψεις που έγιναν πρόσφατα, από τη γνωστή ιστοσελίδα Wikileaks, σύμφωνα με την οποία η ίδια η Αλβανική Κυβέρνηση είχε παρέμβει στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, ώστε αυτό να κηρύξει άκυρη τη συμφωνία των δυο χωρών!
Όπως έγραψε η έγκυρη ιστοσελίδα borioipirotika.blogspot.com, ο Έλληνας Υπουργός θα επισκεφθεί την Τρίτη την Αλβανία μαζί με τον Ιταλό ομόλογό του Franco Frattini. Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρίσκεται η προώθηση του διαλόγου στη χώρα και η επιτάχυνση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που έχουν στόχο την ένταξή της στην Ε.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: