Τους έπιασε αδιάβαστους…

Με έναν φάκελο πλήρη στοιχείων εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, το οποίο συνεδρίαζε εκτάκτως χθες το βράδυ, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης. Βασικό θέμα το καθεστώς της χερσαίας ζώνης, η οποία είχε παραχωρηθεί στο Δήμο, όμως τον τελευταίο χρόνο ο Οργανισμός Λιμένος σε τακτά χρονικά διαστήματα έθετε θέμα διεκδίκησης.
Ο κ. Πιτούλης δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης του ισχύοντος καθεστώτος και φυσικά έπιασε σε πολλά σημεία αδιάβαστο ακόμη και τον δήμαρχο της Ηγουμενίτσας Γιώργο Κάτσινο, ο οποίος αποδείχθηκε ότι δεν είχε προετοιμαστεί για μία τέτοια συζήτηση. Για ένα θέμα δηλαδή μείζονος σημασίας για την πόλη, καθώς η χερσαία ζώνη, αποτελεί την «ανάσα» της περιοχής.


Γεγονός που καυτηριάστηκε με έμφαση ήταν η απουσία της διοίκησης του ΟΛΗΓ και κυρίως του διευθύνοντα συμβούλου από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη ήταν από κάθε πλευρά τεκμηριωμένη και την χαριστική βολή σε κάθε σχεδιασμό την έδωσε όταν κατέθεσε την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στο υφιστάμενο καθεστώς.
Το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμά του, ζητά να παραμείνει στο Δήμο η χερσαία ζώνη και τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού
http://www.epiruspost.gr/reportaz/autodioikisi/9308-2011-09-01-23-18-17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: