Συνεδριάζει η Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ηπείρου

Την Τετάρτη 7/9/2011 και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ηπείρου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1. Επικύρωση αποφάσεων 6ου Πρακτικού της Συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου

2. Έγκριση ανάθεσης μελέτης και των όρων του Συμφωνητικού Ανάθεσης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. για το έργο: «κατάρτιση υποβολής φακέλου πρότασης για το ορεινό ενεργειακό χωριό» προκειμένου να καταστεί ώριμη η υποβολή πρότασης στα πλαίσια του Προγράμματος «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ – ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» του ΥΠΕΚΑ.
(εισήγηση Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)

3. Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Ανανέωση περιβαλλοντικών όρων μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας με συσκευαστήριο νωπών ιχθύων, αλλαγή στην επωνυμία από « ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΠΠΑΣ Α.Ε.» σε «ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΩΓΩΝΙΤΣΑ Ε.Π.Ε.» και εκσυγχρονισμός πλωτών εγκαταστάσεων της μονάδας , δυναμικότητας 230 τόνων, που βρίσκεται στη θέση «Όρμος Σαλαώρας», Αμβρακικού κόλπου, Δήμου Πρέβεζας, Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.»».» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΩΓΩΝΙΤΣΑ Ε.Π.Ε.
( εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
4. Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Ανανέωση περιβαλλοντικών όρων, αύξηση ετήσιας δυναμικότητας από 239 τον/έτος σε 460 τον/έτος και εκσυγχρονισμός πλωτών εγκαταστάσεων λειτουργίας μονάδας πάχυνσης θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων , στη θέση «Λασκάρα», Αμβρακικού κόλπου, Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία ΙΧΘΥΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΛΑΣΚΑΡΑ Α.Ε.»
(εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
5. Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων , δυναμικότητας 130 κλινών με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 350 ατόμων , η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Γεωργομπέη» σε εκτός σχεδίου περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μύτικα , του Δήμου Πρέβεζας , Περιφέρειας Ηπείρου.». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: «ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ RESORT A.Ε.».
(εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
6. Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας με υδρογεώτρηση, δυναμικότητας 25.450 πτηνών πάχυνσης η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στην Δημοτική Ενότητα Πέτα του Δήμου Νικολάου Σκουφά της Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου.». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η κα Σοφία Γούλα
(εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
7. Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 24 MW , στη θέση «Γάβροβο», των Δήμων Γ. Καραϊσκάκη & Αμφιλοχίας, των Νομών Άρτας & Αιτωλοακαρνανίας αντίστοιχα». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία «BUSINESS ENERGY A.E.».
(εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
8. Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Αιολικό πάρκο συνολικής ισχύος 27,2 KW στο όρος Λάκμος (Περιστέρι) του Νομού Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία CENTIMI A.E.
(εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
9. Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Μετεγκατάσταση μυδοκαλλιεργητικής μονάδας, δυναμικότητας 160 τόνων/ έτος σε θαλάσσια έκταση 28,9 στρεμμάτων στη θέση «νέες εκβολές Καλαμά» στη Π.Ε. Θεσπρωτίας.». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο κος Σπυρίδωνας Μιχόπουλος.
(εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
10. Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Μετεγκατάσταση μυδοκαλλιεργητικής μονάδας , δυναμικότητας 160 τόνων/ έτος σε θαλάσσια έκταση 28,9 στρεμμάτων στη θέση «νέες εκβολές Καλαμά» στη Π.Ε. Θεσπρωτίας.». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο κος Θωμάς Στασινός.
(εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).
11. Έγκριση μείωσης απαιτούμενων αποστάσεων του υπό ίδρυση κοιμητηρίου στη θέση «Σέρβιανα» του Δήμου Κόνιτσας Ν. Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: