Θρίλερ με την τρόικα που αποχωρεί από την Αθήνα

Διακόπηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής οι συνομιλίες της κυβέρνησης με την τρόικα καθώς οι εκπρόσωποί της ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα έκτακτα μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ για να καλυφθεί η προβλεπόμενη απόκλιση στο έλλειμμα, πράγμα με το οποίο διαφώνησε η ελληνική πλευρά.
Πιο συγκεκριμένα, τα στελέχη της τρόικας απαίτησαν την λήψη και νέων εισπρακτικών μέτρων, ως μία εκ των προϋποθέσεων για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου, όμως ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αρνήθηκε να κάνει αποδεκτό το συγκεκριμένο αίτημα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την τροπή που λάμβανε η συνάντηση και το διαφαινόμενο αδιέξοδο και η απάντηση που έλαβε ήταν να μην γίνει δεκτή η απόφαση για λήψη οποιουδήποτε νέου μέτρου.
Μετά την εξέλιξη αυτή τα στελέχη της τρόικας φέρονται να δήλωσαν πως κατανοούν τον πολιτικό αντίκτυπο που θα είχε η απόφαση για λήψη επιπλέον μέτρων και πως πλέον το θέμα θα συζητηθεί σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, το νυχτερινό θρίλερ που εκτυλίχθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ενδεχομένως να αναγκάσει τα στελέχη της τρόικας να διακόψουν την διαδικασία αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου και να αποχωρήσουν από την Αθήνα, έως ότου ληφθούν σχετικές αποφάσεις σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο


Δεν υπάρχουν σχόλια: