Κλειστές λόγω απεργίας οι Εφορίες

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί υπάλληλοι με αιτήματα τη μισθολογική τους διασφάλιση, ενάντια στην ανάκληση της συμφωνίας των Ομοσπονδιών τους με την κυβέρνηση για την προσωπική διαφορά.
Τα συνδικαλιστικά όργανα και των δύο ομοσπονδιών, ΠΟΕ-ΔΟΥ κατά πλειοψηφία και ΟΤΥΕ ομόφωνα, στις έκτακτες συνεδριάσεις τους αποφάσισαν να προχωρήσουν κατ' αρχήν σε 48ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.


Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών αντιδρούν κάθετα στην ανάκληση της συμφωνίας που είχαν κλείσει πρόσφατα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου περί καθιέρωσης «προσωπικής διαφοράς», ώστε να μη μειωθούν περαιτέρω οι αποδοχές τους. Όσο για το πριμ παραγωγικότητας, εκτιμούν ότι θα μείνει στα χαρτιά και κατ' ουσίαν δεν θα το λάβουν παρά ελάχιστοι.
Τα πρώτα μηνύματα δείχνουν πως η συμμετοχή στην απεργία θα είναι σχεδόν καθολική, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εφοριακών Υπαλλήλων Ιωαννίνων Παύλος Σακκάς, που κάλεσε τους πολίτες να μην απευθυνθούν στις οικονομικές υπηρεσίες την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη για να μην ταλαιπωρηθούν.
Όπως τόνισε, οι εφοριακοί υπάλληλοι δεν έχουν άλλα περιθώρια περικοπής των απολαβών τους, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με δραματικές απώλειες. Μάλιστα, πρόσφατα έλαβαν και τις σχετικές ενημερώσεις για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς, συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για την κριτική που δέχθηκαν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη ρύθμιση της «προσωπικής διαφοράς», εξαιρώντας τους από τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους, ο κ. Σακκάς τόνισε πως οι υπηρεσίες του Υπουργείου είναι υπηρεσίες αιχμής, με δύσκολο έργο. Να σημειωθεί πως οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί θέτουν ως αίτημα και την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς οι προτάσεις τους δεν λαμβάνονται υπόψιν του γενικότερου σχεδιασμού, τη στιγμή μάλιστα που παρατηρούνται και καθυστερήσεις στην υλοποίησή του.
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στις 13 του μήνα, προκειμένου να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: