Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν προστατεύονται στην Αλβανία

Ενώ η διαφθορά παντού καλά κρατεί. Εντός του 2010 νέα απογραφή του πληθυσμού

Χωρίς να κάνουν ιδιαίτερο λόγο για την προστασία της Ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, αλλά και των άλλων μειονοτήτων, καθώς και για τα θρησκευτικά δικαιώματα και για την επιστροφή της εκκλησιαστικής περιουσίας, εβδομήντα μη κυβερνητικές οργανώσεις της γειτονικής χώρα εξέδωσαν από κοινού μια έκθεση για το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών...

Στην έκθεση αυτή αναφέρονται η διαφθορά στην πολιτική και την δικαιοσύνη, τα δικαιώματα των κρατουμένων, των ασθενών, των ΑΜΕΑ κτλ.
Την έκθεση κατάρτισαν ο "Συνήγορος του Πολίτη", η Κεντρική Επιτροπή των Εκλογών" το παράρτημα του "Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι" και άλλες οργανώσεις.
Επισημαίνεται ότι «αντιθέτως προς το αλβανικό σύνταγμα, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζει να παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα για την αλβανική κοινωνία».

Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ
Εξάλλου το καυτό θέμα του αριθμού της Ελληνικής μειονότητας έρχεται στο προσκήνιο, καθώς μέσα στο 2010 αναμένεται να πραγματοποιηθεί απογραφή του πληθυσμού.
Φαίνεται ότι το θέμα της απογραφής αποτελεί μια σημαντική παράμετρο στο ερωτηματολόγιο που παρέδωσαν οι επίσημοι διαπιστευμένοι της Ευρώπης προς τους Αλβανούς αξιωματούχους.
Η τελευταία απογραφή στην Αλβανία έγινε επί κυβερνήσεως Ιλίρ Μέτα με το Σοσιαλιστικό Κόμμα με κοινή χρηματοδότηση από την Ελλάδα και το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Η ελληνική μειονότητα τότε απείχε από την όλη διαδικασία καθώς δεν θα αναγραφόταν το θρήσκευμα και η εθνικότητα.
Σύμφωνα με οδηγίες των Βρυξελών η αλβανική κυβέρνηση θα πρέπει να καταγράψει αυτή την φορά τόσο το θρήσκευμα όσο και την εθνικότητα.

proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: