Εγκαίνια εκλογικού κέντρου και παρουσίαση του συνδυασμού «Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία»

Χαιρετισμός του νομάρχη Θεσπρωτίας και υποψήφιου δημάρχου Ηγουμενίτσας Βασίλη Γιόγιακα
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου δημάρχου Ηγουμενίτσας Βασίλη Γιόγιακα.
Στην εκδήλωση ο υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας απηύθυνε χαιρετισμό και παρουσίασε τους υποψήφιους του συνδυασμού του.
Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ανέφερε:
Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί Φίλοι,
Συνδημότισσες και Συνδημότες,
Σας καλωσορίζω στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού μας, της «Νέας Αυτοδιοικητικής Πορείας και σας ευχαριστώ θερμά από τα βάθη της καρδιάς μου για την παρουσία σας εδώ σήμερα...

Δεν σας κρύβω ότι η παρουσία όλων εσάς εδώ, είναι εκείνη που μου δίνει τη δύναμη, να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Η παρουσία σας και κυρίως η εμπιστοσύνη που δείχνετε στο πρόσωπό μου, είναι εκείνη που έδωσε σε όλους εμάς τη δύναμη να πάρουμε την απόφαση για να συνεχίσουμε την αυτοδιοικητική μας πορεία.
Στις εκλογές του Νοεμβρίου ανοίγει μια νέα σελίδα για το Δήμο Ηγουμενίτσας, σε έναν νέο αυτοδιοικητικό τοπίο. Σε ένα τοπίο που μάλλον ο δρόμος θα είναι δύσκολος, καθώς οι δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο περικόπτουν σε σημαντικό βαθμό τους πόρους για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Εμείς όμως, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την πορεία μας. Μια πορεία, την οποία προσωπικά μέχρι τώρα, ως Νομάρχης Θεσπρωτίας, βάδισα πάντα με συνέπεια, με σεβασμό στους συμπολίτες μου και έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τις ανάγκες του τόπου μας. Διεκδικώντας για όλους εμάς και για τα παιδιά μας τη Θεσπρωτία που αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Αυτήν την πορεία συμπορευτήκαμε, κατορθώνοντας μαζί να πετύχουμε πολλά. Κατορθώνοντας, σε όλους τους τομείς, να πάμε τουλάχιστον ένα βήμα παρακάτω και να μιλούν πλέον για την πρόοδο του νομού μας, τα πραγματικά έργα και όχι τα λόγια.
Τολμώ και καλώ τους πολίτες να επιλέξουν τον αυτοδιοίκητο πολιτικό χαρακτήρα που με αμεσότητα και ευστοχία αντιμετώπισε τις δυσκολίες τους.
Καλώ τους πολίτες να δουν τη διαφορές και τις εξελίξεις που συνέβηκαν στο μικροσκόπιο του χωριού τους, της συνοικίας τους, του οικισμού τους, της κωμόπολής τους κατά τη διάρκεια της νομαρχιακής θητείας μου.
Καλώ τους πολίτες να αναγνωρίσουν την πολιτική μορφή εκείνου του πολιτικού που εξέφρασε τις ανησυχίες του, που εναπόθεσε το απλό καθημερινό του πρόβλημα και δεν αμελήθηκε, που με ευκολία προσέγγισε τον αιρετό ως απλό συμπολίτη και συμπορευτή του.
Καλώ τους πολίτες να σημαδεύσουν την ψήφο τους και να επιβεβαιώσουν με την επιλογή τους, την αναγνωρισιμότητα που απέκτησε ο τόπος μας και την άρση του αποκλεισμού που ίσχυε, καθώς ολοκληρώσαμε τα μεγάλα έργα υποδομής στο νομό. Είμαστε και πάλι εδώ δίπλα σας, για όλους τους λόγους που ξέρετε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ως ένα ενιαίο κοινωνικό σώμα.

Ακριβώς έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε: δυναμικά και αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία προς όφελος του νέου Δήμου Ηγουμενίτσας. Θέλουμε και μπορούμε να διεκδικήσουμε περαιτέρω εξέλιξη για την Ηγουμενίτσα, τον Παραπόταμο, τα Σύβοτα, την Πέρδικα, το Μαργαρίτι.
Γιατί ο Δήμος μας μπαίνει σε μια νέα περίοδο δημιουργίας και ανάπτυξης και εμείς έχοντας εμπειρία, γνώση και έργο στην Αυτοδιοίκηση, μπορούμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση, όχι απλά δηλώνοντας παρόντες, αλλά αποφασισμένοι να προσφέρουμε.
Να προφέρουμε τα μέγιστα δυνατά σε όλους τους τομείς: στην τουριστική ανάπτυξη και το εμπόριο, στην απασχόληση και την προσέλκυση επενδύσεων, στην παιδεία και τον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια, στο περιβάλλον, στις υποδομές, στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.
Να οργανώσουμε έναν Δήμο που να γνωρίζει, να μπορεί, να διεκδικεί.
Να οργανώσουμε έναν Δήμο που θα εξυπηρετεί την καθημερινότητα του πολίτη
Να οργανώσουμε έναν Δήμο που υπηρετεί προς το συμφέρον των πολιτών του
Να οργανώσουμε έναν Δήμο που θα ενώνει και δε θα διχάζει
Γιατί πιστεύουμε πραγματικά, τόσο εγώ ο ίδιος προσωπικά, όσο και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας που απαρτίζουν τον συνδυασμό της «Νέας Αυτοδιοικητικής Πορείας» και τους οποίους θα σας παρουσιάσω σε λίγο, ότι κάθε αυτοδιοικητική αρχή δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι κομματική και εντολοδόχος. Για να οραματιστούμε το αύριο και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να μιλάνε τα έργα και όχι τα λόγια για τον Δήμο Ηγουμενίτσας, πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε κάθε μάχη πέρα και πάνω πολιτικές απόψεις και κομματικά κριτήρια.
Η συλλογική προσπάθεια είναι εκείνη που θα οδηγήσει τον Δήμο Ηγουμενίτσας μπροστά. Ακριβώς αυτό πράξαμε, όταν αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εντολή των συμπολιτών μας ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας, ακριβώς αυτό θα πράξουμε και τώρα.
Στο νέο μας αυτό εγχείρημα όλοι είναι χρήσιμοι. Όλοι μαζί θα φτιάξουμε το πρόγραμμά μας, για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Όλες οι γνώμες χρειάζονται για μια καλύτερη οργάνωση του αναπτυξιακού προφίλ του δήμου Ηγουμενίτσας. Υπάρχει χώρος και χρόνος και τόπος για όλους μας. Γιατί ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανήκει σε όλους τους δημότες του, είναι δημιούργημά τους, προνόμιο και αναφαίρετο κτήμα τους. Σκύβουμε και ακούμε τις τοπικές κοινωνίες και προωθούμε ή εκτρέπουμε όλα όσα ωφελούν ή θέτουν σε αμφισβήτηση τον δήμο Ηγουμενίτσας αντίστοιχα.
Οι αποφάσεις δεν είναι ατομικές, είναι κοινές και συμβατές με το δημοτικό πλήθος και έρισμα.
Δίπλα και μαζί σας σε κάθε τέτοια προσπάθεια, δίπλα και μαζί σας σε κάθε στιγμή που χρειάζεται η παρουσία της πολιτείας. Γιατί οι πολίτες δεν είναι αλλού από εκεί που ασκείται εξουσία και λαμβάνονται αποφάσεις. Οι πολίτες είναι μαζί με τους αιρετούς εκπροσώπους και αποφασίζουν από κοινού για όλα όσα τους αφορούν. Αυτό είναι η έμπρακτη συμμετοχική δημοκρατία.
Γιατί πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αύριο που θα πείθει και θα απαντά στις ανάγκες των παιδιών μας, των γενιών που είναι ένα βήμα πίσω μας και που οφείλουμε να τους ανοίξουμε το δρόμο για μια σύγχρονη και ανθρώπινη διαβίωση.
Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβιβαστούμε κι εμείς στο, με ιλλιγιώδη ταχύτητα διερχόμενο μέχρι σήμερα αναπτυξιακό βαγόνι, που μεταφέρει πανευρωπαϊκά αγαθά και υπηρεσίες για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.
Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό, να μην σας κουράσω με περισσότερα λόγια στην πρώτη μας επίσημη επαφή, και να σας παρουσιάσω τους ανθρώπους που θα πλαισιώσουν το συνδυασμό της «Νέας Αυτοδιοικητικής Πορείας». Είναι όλοι τους άνθρωποι με ήθος, γνώστες των αναγκών του τόπου μας, με πραγματική όρεξη για δουλειά και με όραμα για το αύριο του νέου Δήμου Ηγουμενίτσας. Είναι άνθρωποι, είναι συμπολίτες μας, με εμπειρία, αλλά και νέοι με φρέσκιες ιδέες. Είναι συμμαχητές, που δεσμεύονται μαζί με εμένα ότι η εποχή των αφηρημένων οραμάτων, των ασκήσεων επί χάρτου, των κενών λόγων και των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Είναι συμμαχητές που γνωρίζουμε καλά ότι έχουμε μονάχα μια επιλογή: να πετύχουμε και θα πετύχουμε.
Κι αφού σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και την τιμή που κάνατε να παρευρεθείτε στα εγκαίνια του εκλογικού μου κέντρου, επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω τους συνεργάτες μου στην ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.


Τα ονόματα του ψηφοδελτίου του Β. Γιόγιακα για τον δήμο Ηγουμενίτσας «Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία»




ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:

1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ -ΣΥΝΤ. δημ. υπάλληλος

2. ΑΝΔΡΕΟΥ ΟΛΓΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

3. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ- ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

4. ΒΕΝΕΤΗ-ΚΑΤΗ ΒΟΥΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

5. ΓΙΑΝΝΟ ΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - ΝΑΥΤ. ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

6. ΓΚΙΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ-ΝΟΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ-ΑΓΡΟΤΗΣ

7. ΔΗΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ- ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

8. ΖΕΙΜΠΕΚΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

9. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΣΥΝΤ. ΑΣΊΎΝΟΜΙΚΟΣ

10.ΚΟΣΙΩΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

11.ΚΩΝΣΤΑΣ ΔΗΜΗΡΤΟΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Ι2.ΛΑΜΠΡΟΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

13.ΜΙΧΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

14.ΜΠΑΡΜΠΑΒΑΣΙΛΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

15.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

16.ΠΑΝΤΑΖΗ ΕΛΕΝΗ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

17 . ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ -ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

18.ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ -ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

19.ΣΑΚΑΡΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

20.ΤΣΟΥΜAΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

1. ΒΕΡΜΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -Ε ΠIΧ ΕIΡIIΜ Α ΤI ΑΣ

2. ΙΑΚΩΒΟΥ ΕΛΛΗ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

3. ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ- ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

4. ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΣΤΥΝ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝ. ΠΕΡΔΙΚΑΣ

5. ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΒΟΤΩΝ

1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ-ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

2. ΒΑΛΑΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ- ΕΠΙΧΕΙΡΙΙΜΑΤΙΑΣ

3. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΣΜΑΣ - ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΙΣΤΗΣ

4. ΙΩΑΝΝΟΥ -ΓΚΟΝΤΟΒΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

5. ΜΗΤΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ-EΠIXΕIΡΗΜΑΤΙΑΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΓΑΡΠΊΟΥ

1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΑΚΗΣ-ΛΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ-ΟΙΚ. ΕΠΟΠΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

2. ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ -ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

3. ΝΤΡΙΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ-ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

4. ΤΣΑΝΗΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ

1. ΚΟΥΜΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ -ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ

2. ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ -Δ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

3. ΤΖΩΡΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: