Προεκλογική συγκέντρωση Βασίλη Γιόγιακα για τους ετεροδημότες στην Αθήνα





Προεκλογική συγκέντρωση για τους ετεροδημότες που ζουν στην Αθήνα πραγματοποίησε την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Stanley, ο Νομάρχης Θεσπρωτίας και Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία» κ. Βασίλης Γιόγιακας.
Η δυναμική παρουσία των απόδημων συμπολιτών, αλλά και ο παλμός της νεολαίας που παρευρέθηκε, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα συσπείρωσης και νίκης


Στην εκδήλωση την οποία προλόγισε ο δικηγόρος κ. Μάκης Κιάμος απηύθυναν χαιρετισμό δηλώνοντας τη στήριξη τους στο συνδυασμό της «Νέας Αυτοδιοικητικής Πορείας», ο Βουλευτής Λάρισας και πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, καθώς και ο Βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Τασούλας, ενώ παρευρέθηκαν επίσης ο πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Αντώνης Φούσας, όπως επίσης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών Ελλάδας κ. Σοφοκλής Φάτσιος, καθώς και Πρόεδροι Θεσπρωτικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων,
Στην ομιλία του ο κ. Γιόγιακας μεταξύ άλλων τόνισε:
«Πάνω από όλα όμως ευχαριστώ εσάς για την παρουσία σας εδώ σήμερα. Η παρουσία σας αυτή δίνει μήνυμα νίκης, δίνει μήνυμα στήριξης στην προσπάθεια που κάνουμε, δίνει μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας για τη Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία της Ηγουμενίτσας.
Μαζί κάναμε πολλά για τη Θεσπρωτία! Μαζί μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για το νέο Δήμο Ηγουμενίτσας!

Σ’ όλη τη θητεία μας, ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας αποδείξαμε με έργα και όχι με λόγια, ότι δε φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, όποια κι αν είναι. Συστρατευτήκαμε πάντα και αντιμετωπίσαμε από κοινού, όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες που είχε ο Νομός μας. Αυτός ο μικρός Νομός, ο φτωχότερος της Ηπείρου – όπως συνηθίζουν κάποιοι να λένε, ο οποίος για εμάς όμως είναι το τόπος. Ο τόπος μας που βρίσκεται πάντα σε πρώτο πλάνο στην καρδιά και στο μυαλό μας.
Όσο γι’ αυτούς που θέλουν να μας αντιμετωπίζουν ως τους φτωχούς συγγενείς, τα έργα μας τους αποδεικνύουν περίτρανα ότι Εμείς οι Θεσπρωτοί γνωρίζουμε από δύσκολες καταστάσεις και ξέρουμε να παλεύουμε για όσα μας αξίζουν!
Και ξέρουμε να παλεύουμε όλοι μαζί, γιατί έχουμε μια δεύτερη Θεσπρωτία έξω από τη Θεσπρωτία. Έχουμε όλους εσάς τους Θεσπρωτούς της Αθήνας, τους απόδημους Θεσπρωτούς που παρότι ζείτε μακριά, η καρδιά και το ενδιαφέρον σας, γνωρίζω πολύ καλά, ότι βρίσκονται στον τόπο μας!
Στις 7 του Νοέμβρη όλοι μας βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Καλούμαστε να υπηρετήσουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο.
Ένα πλαίσιο, το οποίο όμως, παρά τις όποιες δυσαρμονίες μπορεί να έχει σε πολλά σημεία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως σε θέματα χωροταξικά (αναφέρομαι στο σύνολό του), πόρων, αλλά και αρμοδιοτήτων, είναι ήδη διαμορφωμένο και οφείλουμε να το υπηρετήσουμε προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Στόχος μας, λοιπόν, είναι από τη στιγμή που αυτό έχει ήδη χαραχθεί να προτάξουμε, συνεχίζοντας την αυτοδιοικητική μας πορεία, μια σοβαρή πρόταση για το Δήμο Ηγουμενίτσας. Θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις, λύσεις, προτάσεις. Θέλουμε και μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα με την τοπική κοινωνία, γιατί με αφετηρία την έως τώρα πορεία μας, μπορούμε να είμαστε η αξιόπιστη πρόταση για το Δήμο Ηγουμενίτσας.
Γιατί, για τη Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία, αλλά και για εμένα προσωπικά ως επικεφαλής, ένας μόνο δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος του έργου. Ο δρόμος του αποτελέσματος. Ο δρόμος τον οποίο πορευτήκαμε τόσο καιρό. Ο δρόμος τον οποίο θέλουμε να εξακολουθήσουμε να πορευόμαστε αταλάντευτα.
Στις 7 Νοεμβρίου, σφραγίζουμε με την ψήφο μας τη νέα αυτοδιοικητική πορεία του τόπου μας, προς το μέλλουν που όλοι μαζί οραματιζόμαστε.
Η δυναμική σας παρουσία εδώ σήμερα, δείχνει ότι η κοινωνική συμμαχία που έχουμε δημιουργήσει, όλοι εμείς, συνενώνοντας ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, πέρα και πάνω από προσωπικές γνώμες ή απόψεις, εξακολουθεί να αποτελεί μια δυναμική πλειοψηφία.
Σήμερα, δεσμευόμαστε ενώπιόν σας, να συνεχίσουμε την πορεία μας. Μια πορεία, την οποία μέχρι τώρα, ως Νομάρχης Θεσπρωτίας, βάδισα πάντα με συνέπεια, με σεβασμό στους συμπολίτες μου και έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τις ανάγκες του τόπου μας. Αυτήν την πορεία συμπορευτήκαμε, κατορθώνοντας μαζί να πετύχουμε πολλά. Κατορθώνοντας, σε όλους τους τομείς, να πάμε τουλάχιστον ένα βήμα παρακάτω και να μιλούν πλέον για την πρόοδο της νομού μας, τα πραγματικά έργα και όχι τα λόγια.
Δουλέψαμε για την πρόοδο, διεκδικώντας για όλους εμάς και για τα παιδιά μας τη Θεσπρωτία που αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Τη Θεσπρωτία που διεκδικεί τη θέση της στη νέα τάξη πραγμάτων.
Τη Θεσπρωτία που θέλει να κρατάει τα παιδιά της στον τόπο μας.
Τη Θεσπρωτία που θέλει να μπορούν να τολμούν τα παιδιά μας την επιστροφή στον τόπο μας. Σε έναν τόπο που θα τους δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουν και ύστερα με τη σειρά τους να προσφέρουν!
Ακριβώς έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε: δυναμικά και αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία προς όφελος του νέου Δήμου Ηγουμενίτσας. Θέλουμε και μπορούμε να διεκδικήσουμε περαιτέρω εξέλιξη για την Ηγουμενίτσα, τον Παραπόταμο, τα Σύβοτα, την Πέρδικα, το Μαργαρίτι.
Σίγουρα, κάνοντας την αυτοκριτική μας, ξέρουμε ότι πετύχαμε πολλά, πάντα όμως μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.
Κάναμε πολλά, αλλά χρειάζεται ακόμη πιο επίμονη προσπάθεια. Συγκροτημένο σχέδιο. Τολμηρές δράσεις και πολιτικές, που να χτυπούν τα προβλήματα στη ρίζα τους.
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων! Είναι η δική μας υπεύθυνη επιλογή!
Στόχος μας οι δεσμεύσεις μας, να γίνονται πράξεις! Στόχος μας να υπηρετούμε τα βραχυχρόνια, αλλά και μακροπρόθεσμα συμφέροντα του Δήμου Ηγουμενίτσας. Να ικανοποιούμε τις άμεσες προτεραιότητες και να αξιοποιούμε τον κοινωνικό ιστό της πόλης. Στόχος μας να πριμοδοτούμε τη φυσιογνωμία του Δήμου μας, ώστε να λειτουργεί ως αγωνιστής δυναμικός, πρωτοπόρος, με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ως κύτταρο ζωής και πεδίο δημοτικής συμμετοχής ».



Δεν υπάρχουν σχόλια: