Στο Καλπάκι οι εκδηλώσεις για το έπος του '40

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο Χρ. Αηδόνης

Σε χειμωνιάτικο σκηνικό θα πραγματοποιηθούν αύριο οι εκδηλώσεις τιμής για το Έπος του ’40, παρουσία της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Οι εκδηλώσεις τιμής περιλαμβάνουν στις 10:30 Δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, στις 11:15 κατάθεση στεφάνων στη Ηρώο Μπιζανομάχων και στις 12:00 την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.Την κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρίστος Αηδόνης.

Εν τω μεταξύ αύριο θα πραγματοποιηθούν τελικά οι εκδηλώσεις «Καλπάκια 2010», που ήταν προγραμματισμένες για το απόγευμα της Τετάρτης.
Οι εκδηλώσεις αναβλήθηκαν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και αύριο θα πραγματοποιηθούν την ίδια ώρα με το ίδιο πρόγραμμα.

Παράλληλα σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Στρατιωτικό Μαυσωλείο (φωτ). Εκπρόσωποι της στρατιωτικής, πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας παραβρέθηκαν, αποδίδοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές του Έπους. Κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν ο Ταξίαρχος Διοικητής της VIIIης Μεραρχίας Ευστάθιος Βούτος και η πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού Μάρθα Παπαδοπούλου.
Σε δηλώσεις του ο Ταξίαρχος Διοικητής της VIIIης Μεραρχίας Ευστάθιος Βούτος, τόνισε πως μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση αποδίδεται φόρος τιμής στους πεσόντες των μαχών για το Έπος του ’40, στους τραυματισθέντες, αλλά και όσους επέζησαν μέχρι σήμερα.

Εικόνες από το Έπος
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων εντάσσεται και η έκθεση φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Κόκκα, που για μία ακόμη χρονιά φιλοξενείται στο ισόγειο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό υλικό που ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος απαθανάτισε στα πεδία των μαχών και πριν μερικά χρόνια παρέδωσε στον Κωνσταντίνο Κόκκα.
Όπως σημείωσε ο κ. Κόκκας στόχος της έκθεσης είναι να αποδοθεί φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν το 1940, αλλά και στον Κωνσταντίνο Αναγνωστόπουλο που παρά τις δυσκολίες απαθανάτισε μοναδικές στιγμές από το μέτωπο.
Πολλοί είναι οι επισκέπτες της έκθεσης, που μπορούν να ενημερωθούν με σχετικές λεζάντες για το φωτογραφικό υλικό, αν και επιθυμία του κ. Κόκκα είναι να δουν αυτό το υλικό οι νέοι και κυρίως οι μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: