Συνάντηση Βαγγέλη Αργύρη με ανθρώπους του τεχνικού κόσμου

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βαγγέλης Αργύρης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, κ. Χρίστο Παπαβρανούση και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», συναντήθηκε με εργολήπτες έργων και ανθρώπους του τεχνικού κόσμου στα Λιθαρίτσια.
Στον κ. Αργύρη τέθηκαν από την μεριά του τεχνικού κόσμου όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία έχουν οξυνθεί από την μη εκπλήρωση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης βασικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.
«Οι οφειλές της Νομαρχίας για έργα που έχουν κατασκευασθεί είναι τεράστιες και αυτό διότι στο τέλος αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχαν οι αντίστοιχοι πόροι».

«Διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ότι όταν δημοπρατήθηκαν τα έργα δεν υπήρχε διασφαλισμένη χρηματοδότηση».
«Έγιναν σωρηδόν απευθείας αναθέσεις χωρίς τις απαραίτητες μελέτες».
«Η κατάτμηση έργων ήταν καθημερινό φαινόμενο».
«Τα όποια χρήματα που υπήρχαν κατασπαταλήθηκαν σε αποσπασματικά έργα».
Αυτές οι επισημάνσεις είναι χαρακτηριστικές για την κατάσταση που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια σε ένα νευραλγικό αναπτυξιακό πόλο που είναι τα δημόσια έργα του νομού Ιωαννίνων.
Ο κ. Αργύρης άκουσε με προσοχή την αγωνία του τεχνικού κόσμου και είπε χαρακτηριστικά ότι για την παράταξη « Ήπειρος τόπος να ζεις» η αιρετή Περιφερειακή αρχή ανοίγει μία νέα εποχή στα έργα της Ηπείρου.
Δεσμεύθηκε δε ότι η αιρετή Περιφέρεια, με τον ίδιο Περιφερειάρχη, αναλαμβάνει την εξόφληση όλων των έργων που έχουν εκτελεσθεί, ολοκληρωθεί και παραδοθεί.
Τέλος, ο κ. Αργύρης, παρουσίασε τους άξονες πολιτικής που θα διέπoυν την νέα περιφερειακή αρχή σε όλο το φάσμα εκτέλεσης δημοσίων έργων.
« Εμείς εγγυόμαστε και δεσμευόμαστε :
Πρώτον για έναν κατάλληλο, επιστημονικό και κοινωνικό επανασχεδιασμό και αναμόρφωση του ΕΣΠΑ, με νέες προτάσεις που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της Ηπείρου, με έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα και με μετρήσιμους στόχους, και
Δεύτερον την εμπέδωση και εφαρμογή της διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου με την ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των φάσεων εκτέλεσης ενός έργου από την δημοπρασία και τη δημοπράτηση έως την αποπεράτωσή του» κατέληξε ο κ. Αργύρης


Δεν υπάρχουν σχόλια: