Βαγγέλης Αργύρης: Με σχέδιο κι’ όραμα για την Ήπειρο

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης
Συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης της Θεσπρωτίας παραχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Ήπειρος τόπος να ζεις» Βαγγέλης Αργύρης . Ο κ. Αργύρης ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους και τα μέσα στα οποία εργάζονται για την προβολή των θέσεων και κινήσεων του συνδυασμού σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία με τον κόσμο κυρίως να απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς και να αδιαφορεί.


Προσωπικές επαφές για να αντιμετωπιστεί η αδιαφορία του κόσμου
Αυτή η αδιαφορία στάθηκε για τον Βαγγέλη Αργύρη και τους συνεργάτες του αφορμή για να επιλέξουν έναν προεκλογικό αγώνα και μία μέθοδο παλαιάς κοπής πλην όμως άμεσης με τον κόσμο, τους ψηφοφόρους και την εκλογική βάση με συγκεντρώσεις και ομιλίες σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου και περιοδείες των στελεχών των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων στα χωριά. Σε αυτή την προσπάθεια άμεσης επαφής και ενημέρωσης προστίθεται τώρα και το πρόγραμμα του συνδυασμού, που αποτυπώνει τις προτάσεις και τον τρόπο διακυβέρνησης της Ηπείρου, το οποίο ο Βαγγέλης Αργύρης χαρακτήρισε οραματικό και μετρήσιμο που σημαίνει ότι όσα προτείνονται και καταγράφονται μπορούν να υλοποιηθούν.
Πόροι από την αναδιάταξη του ΕΣΠΑ
Οι οικονομικοί πόροι για τους σκοπούς του προγράμματος θα εξοικονομηθούν από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, τους θεσμοθετημένους πόρους για τις περιφέρειες, τον αναπτυξιακό νόμο όπως και από τα υπόλοιπα κοινοτικά προγράμματα.
Διαφάνεια – ποιότητα – ταυτότητα- καλάθι Ηπειρωτικών προϊόντων
Ο κ. Αργύρης αναφερόμενος στο συνδυασμό του τόνισε «ότι έχουμε δημιουργήσει μια μεγάλη παράταξη που κάθε μέρα μεγαλώνει» και σημείωσε πως «οδηγός μας στην πολιτική που οραματιζόμαστε είναι η διαφάνεια» «κάθε πράξη μας θα είναι στο διαδίκτυο προς κρίση στη κοινωνία». Οδηγός επίσης της πολιτικής Αργύρη για την περιφέρεια Ηπείρου η ποιότητα και η ταυτότητα της Ηπείρου, αναφέρθηκε στο καλάθι Ηπειρωτικών προϊόντων που σε αυτό δεν είναι μόνο οι καρποί και τα προϊόντα της Ηπείρου αλλά και οι υπηρεσίες.
Ατμομηχανή ο τουρισμός
Ατμομηχανή σ’ αυτό το μοντέλο ανάπτυξης που θα έχει γνώμονα του το περιβάλλον, τα βουνά και τις ακτές της Ηπείρου θα είναι ο τουρισμός και μάλιστα ένας τουρισμός ποιοτικός που θα διαβαθμίζεται ανάλογα με τις περιοχές π.χ θρησκευτικός τουρισμός, βοτανικός κ.ο.κ «πιστεύουμε και ποντάρουμε στον τουρισμό και κάθε νομός της Ηπείρου έχει κάτι που θα αναδεικνύει τον τουρισμό μας.»
Στόχος να γίνει η Ήπειρος πρότυπη Υγειονομική Περιφέρεια
Ο Βαγγέλης Αργύρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της Υγείας κάνοντας λόγο για αποκέντρωση των υπηρεσιών υγείας στοχεύοντας στο να γίνει η Ήπειρος πρότυπη Υγειονομική περιφέρεια.
Κλείνοντας ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ για την Ήπειρο που την μετέτρεψαν από την εσχατιά της χώρας σε πύλη της Ελλάδος στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Τρένο
Αιχμές στην κυβέρνηση της Ν.Δ και τους χειρισμούς και κυρίως στα λάθη και τις παραλείψεις άφησε ο κ. Αργύρης σχετικά με την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου τονίζοντας πως το τρένο είναι αναγκαίο να έρθει στην πύλη της Ευρώπης.
Λαθρομετανάστες
Σε ερώτηση που τέθηκε σχετικά με την ασφάλεια και τους λαθρομετανάστες τόνισε πως το θέμα να αναχθεί σε Ευρωπαϊκό και να δοθούν κοινές λύσεις τόσο στη φύλαξη των συνόρων όσο και στο πολιτικό πλαίσιο που αφορά σε αυτό το φαινόμενο.
Φυσικό Αέριο
Σημείωσε πως είναι σημαντικό να μην χαθεί το έργο για την Ήπειρο, αποτελεί χρόνιο αίτημα των Ηπειρωτών μαζί με το τρένο και ότι με τίποτα δεν πρέπει να περάσει από την γειτονική Αλβανία. Διευκρίνισε βέβαια ότι η θέση στην οποία θα διέλθει ο αγωγός θα είναι αυτή που θα ελαχιστοποιεί τους κινδύνους και δήλωσε χαρακτηριστικά πως υπάρχουν λύσεις που δεν θα δημιουργούν πρόβλημα στο περιβάλλον, άλλωστε επιδίωξη της πολιτικής μας είναι το περιβάλλον και ο τουρισμός». Ζήτησε όμως και από τις άλλες παρατάξεις τις γραπτές τους προτάσεις για το θέμα
Μνημόνιο Καχριμάνη – Μνημόνιο Γιόγιακα
Το φαινόμενο των απευθείας αναθέσεων δημοσίων έργων χωρίς προγραμματισμό και μελέτες όπως και την αλόγιστη χρήση πόρων στηλίτευσε ο κ. Αργύρης αναφερόμενος σε πρακτικές που οφείλουν να σταματήσουν αφού στην ουσία λειτουργούν επιπλοκές έχοντας στο τέλος απλήρωτους εργολήπτες και χρέη στις υπηρεσίες. Έκανε λόγο για Μνημόνιο Καχριμάνη και Μνημόνιο Γιόγιακα που ολοκληρώνουν τη θητεία τους με χρεωμένες νομαρχίες κάτι που δεν διαπιστώθηκε στους άλλους νομούς της Ηπείρου.
Πρόγραμμα και άλλες παρατάξεις
Τέλος κάλεσε τις άλλες παρατάξεις να έρθουν και να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους. Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Αργύρης μίλησε στον πεζόδρομο της Παραμυθιάς.

http://www.vdella.com//newsdesk_info.php?newsdesk_id=742&osCsid=tep1e5hsjkqsi513mikts9bng0

Δεν υπάρχουν σχόλια: