Επίσκεψη Βαγγέλη Αργύρη στην Ηγουμενίτσα


Την Ηγουμενίτσα επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βαγγέλης Αργύρης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, κ. Γρηγόρη Τζιοβάρα και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ».
Ο κ. Αργύρης επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας όπου συνομίλησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή και τα στελέχη της Διεύθυνσης.
Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν το θέμα της λαθρομετανάστευσης που απασχολεί σε συνεχή βάση την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.

Ο κ. Αργύρης τόνισε πως «η λαθρομετανάστευση αποτελεί πρόβλημα συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση πόρων και ενεργειών που μπορούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα αυτό με αποτελεσματικότητα και ευαισθησία καθώς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δε λύνεται με «κραυγές» και καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας. Λύνεται με Ευρωπαϊκή συνεργασία και συντονισμό ενεργειών . Η αιρετή Περιφέρεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης του ρόλου της χώρας στην Ευρώπη των Περιφερειών. Έχουμε αναλυτική πρόταση για την αξιοποίηση αυτής μας της παρουσίας η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σημείο μηδέν, καθώς όσοι διαχειρίστηκαν την τύχη του τόπου μας ήταν προσανατολισμένοι στη μιζέρια και την εσωστρέφεια. Για εμάς η πολύπλευρη ασφάλεια των πολιτών είναι βασικός στόχος του προγράμματός μας και γίνεται με προτάσεις και πολιτικές που έχουμε καταθέσει στους πολίτες».
Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας και τους εμπορικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.
Κατά τη συνομιλία του με καταστηματάρχες και πολίτες ο κ. Αργύρης είπε πως «τώρα είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Είναι η ώρα να κάνουμε την κρίση ευκαιρία και να μην επιτρέψουμε την επιστροφή σε λογικές και νοοτροπίες που μας οδήγησαν στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η Ηγουμενίτσα και η Θεσπρωτία ευρύτερα έχουν τη δυνατότητα να είναι πραγματική πύλη της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο και να αποτελέσουν κόμβο μεταφορών και επικοινωνιών.
Παράλληλα η περιοχή μπορεί να ενταχθεί άμεσα στο στόχο της ολόπλευρης ανάπτυξης βάση του σχεδίου που κατέθεσε αναλυτικά ο συνδυασμός μας ως «πυξίδα» για τη διακυβέρνηση της Περιφέρειας Ηπείρου.
Όλο το αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο της Ηπείρου, την καθιστά, ισόρροπα, ιδανικό προορισμό, ιδανικό τόπο να ζεις. Το πολύπλευρο αναπτυξιακό μας σχέδιο καθιστά τον τόπο μας τόπο ασφάλειας, τόπο καλής διαμονής, τόπο Ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τόπο αναψυχής, τόπο που βιώνεις ένα γνήσιο φυσικό περιβάλλον, τόπο που παράγει ποιοτικά προϊόντα υγιεινής διατροφής.
Αυτός ο τόπος μπορεί να είναι μόνιμος τουριστικός προορισμός των Ελλήνων αλλά και των πολιτών όλου του κόσμου 12 μήνες το χρόνο. Τουριστικός προορισμός κάθε μορφής με παράλληλη αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: