Απόσπασμα από ομιλία υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Βαγγέλη Αργύρη σε εκδήλωση ετεροδημοτών στην Αθήνα

Σε μεγάλη εκδήλωση ετεροδημοτών Ηπειρωτών μίλησε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βαγγέλης Αργύρης.
Στην έναρξη της ομιλίας του , ο κ. Αργύρης, είπε: «Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη σημερινή σας παρουσία. Σήμερα ενώνονται και οι, πέρα της Ηπείρου, Ηπειρωτικές δυνάμεις για την επίτευξη του στόχου της αλλαγής πορείας του τόπου μας. Σήμερα βρίσκονται εδώ Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες 1ης , 2ης και 3ης γενιάς που βρέθηκαν μακριά από τον τόπο μας είτε γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα να παραμείνουν εκεί ελλείψει ευκαιριών , είτε γιατί οι γονείς τους είχαν υποστεί αυτή τη δοκιμασία, είτε γιατί υποχρεώνονται να ζουν εδώ και οι οικογένειές τους στην Ήπειρο, είτε γιατί η προσωρινή απομάκρυνση εξελίχθηκε σε μόνιμη κατάσταση.

Βρίσκονται όλοι εδώ και ενώνουν τις δυνάμεις τους τώρα που ήρθε η ώρα , μέσω της αιρετής Περιφέρειας, να πάρουμε την τύχη της Ηπείρου στα χέρια μας.
Νοιώθω την ανάγκη, λίγες μόλις μέρες πριν από τις εκλογές να απευθυνθώ σε έναν από εσάς ξεχωριστά. Θέλω να σας καλέσω να οραματιστούμε μαζί αυτό που με τον αγώνα μας επιδιώκουμε. Να γίνει η Ήπειρος Τόπος να Ζεις.
Καρδιά της προσπάθειας μας ο άνθρωπος και η ποιότητα της ζωής του.
Καθοριστικό της κριτήριο η ολόπλευρη ανάπτυξη της Ηπείρου.
Κάθε μέρα που περνά, όσοι πιστεύουμε σε αυτή την πατρίδα γινόμαστε και πιο πολλοί. Γινόμαστε πλειοψηφία. Από την επόμενη μέρα της Νίκης, θα γίνουμε ποτάμι δημιουργίας. Το αξίζουμε. Το αξίζει η πατρίδα μας και η ζωή μας».
Στη συνέχεια και αναφερόμενος στο διακύβευμα των προσεχών εκλογών ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε: «Στις 7 Νοεμβρίου δεν κρίνεται το προσωπικό μέλλον κανενός. Ψηφίζουμε για τη νέα εποχή των Περιφερειών. Ανοίγει μία καινούργια σελίδα και οι υπάρχουσες δομές των Νομαρχιών τελειώνουν. Απέναντι στην παραπολιτική και τις κινήσεις σκοπιμότητας, βάζουμε την ουσία και την πρόταση. Απέναντι στη στενή αντίληψη της πελατειακής και εκβιαστικής διαχείρισης των υπαρχουσών εξουσιών που καταργούνται, βάζουμε την προοπτική της αιρετής Περιφέρειας. Στις 7 Νοεμβρίου Κρίνεται το μέλλον της Ηπείρου.
Απευθυνόμαστε στους Ηπειρώτες και τις Ηπειρώτισσες με πρόγραμμα και στόχους εφικτούς και μετρήσιμους».
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Αργύρης, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ –ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» «έτσι όπως αυτοί παρουσιάστηκαν σε όλους τους πολίτες. Γιατί οι Ηπειρώτισσες και οι Ηπειρώτες, όπου και εάν βρίσκονται, θέλουν να δουν την Ήπειρο να πάει μπροστά με ουσία και σιγουριά».
«Τους πρώτους 6 μήνες της θητείας μας» , δήλωσε στους ετεροδημότες της Αθήνας, «κατοχυρώνουμε Περιφερειακή Διοίκηση με Διαφάνεια, Συνέπεια και Αποτέλεσμα και ξεκινάμε την υλοποίηση του ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης της Ηπείρου.
Συνεργάτες μας σε αυτή την προσπάθεια όλοι οι φορείς της Ηπείρου και οι εκφράσεις όλων των Ηπειρωτών ανά τον Κόσμο».
Ακολούθησε παρουσίαση του προγράμματος της τετραετίας και ανάλυση αυτού με βάση τους κύριους άξονες που το συνθέτουν:
• Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της διατήρησης των θέσεων εργασίας και δημιουργία νέων μέσα από καινοτόμες δράσεις….
• Δημιουργία δομών απόδοσης ταυτότητας στα προϊόντα/υπηρεσίες που παράγει ο τόπος μας αλλά και στο σύνολο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας..….
• Μετατροπή της Ηπείρου σε πρότυπη Υγειονομική Περιφέρεια….
• Ενίσχυση των υποδομών της εκπαίδευσης ώστε να καταστούν λειτουργικές, μέσα από ενιαίο σχέδιο συντονισμού και σύνδεσής τους με την τοπική κοινωνία και οικονομία….
• Δημιουργία του Ηπειρώτικου καλαθιού ποιοτικών προϊόντων….
• Ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών (μεταφορές-ενέργεια-επικοινωνίες) και εξασφάλιση της λειτουργικότητάς τους με βάση το σχέδιο ανάπτυξης….
• Κατοχύρωση της Ηπείρου ως πρότυπο της Πράσινης Οικονομίας….
Συνεχίζοντας την ομιλία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου είπε: « Το έδαφος, η θάλασσα, τα βουνά και οι κάμποι, οι λίμνες και τα ποτάμια δίνουν πλούτο που διασφαλίζει την αυτάρκεια και την επάρκεια της διατροφής. Η γνώση, η επιστήμη, η καινοτομία, η πρωτοβουλία του πολυμήχανου Ηπειρώτη δίνει προστιθέμενη αξία στο προϊόν. Η ιστορία και οι πηγές του τόπου μας δίνουν υπόσταση στον ξεχωριστό πολιτισμό, στη γλώσσα, στην τέχνη, στο πνεύμα μιας παμπάλαιης περιοχής. Το ανυπέρβλητο περιβάλλον, το οικοσύστημα, ο φυσικός πλούτος που απλώνεται από τις άκρες μέχρι τα κορφοβούνια, δίνουν δύναμη σ’ ένα τρόπο ζωής γεμάτο και πλούσιο σε χρήσιμες αξίες. Η Δωδώνη, η Ζίτσα, το Ζαγόρι, η Πίνδος, ο Αμβρακικός, το Σούλι, η Νικόπολη, τα Τζουμέρκα, η Μουργκάνα, η Λίμνη, δεν είναι μόνο μύθος και ιστορία.
Δεν είναι μόνο τοπωνύμια. Είναι παραγωγή, σύγχρονος πλούτος, πηγές ευημερίας. Είναι συνεταιρισμός, γίνεται εμπορικός δρόμος και επώνυμο προϊόν, αναδεικνύεται τουριστικός πόλος, μετατρέπεται σε παραγωγική δύναμη. Συναντώνται η ιστορία, ο πολιτισμός, η διατροφή, η παραγωγή, ο ολοκληρωτικός αναπτυξιακός ιστός. Όλα αυτά είναι η δική μας ταυτότητα. Και στην ταυτότητά μας δίνουμε ποιότητα και δημιουργούμε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τον τόπο μας.
Ποιότητα στην υγεία, στη γνώση, στα παραγόμενα προϊόντα/τρόφιμα, στις υπηρεσίες τεχνολογίας, στην εργασία, στην επιχειρηματική δράση, στο περιβάλλον, στη λειτουργικότητα των υποδομών, στα πολιτιστικά μας μνημεία και τους χώρους υποδοχής επισκεπτών, στον τουρισμό.
Όλο το αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο της Ηπείρου, την καθιστά ιδανικό προορισμό , ιδανικό τόπο να ζεις.
Το πολύπλευρο αναπτυξιακό μας σχέδιο καθιστά τον τόπο μας:
• Τόπο ασφάλειας.
• Τόπο καλής διαμονής.
• Τόπο Ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος
• Τόπο αναψυχής.
• Τόπο που βιώνεις ένα γνήσιο φυσικό περιβάλλον.
• Τόπο που παράγει ποιοτικά προϊόντα υγιεινής διατροφής.
Αυτός ο τόπος μπορεί να είναι μόνιμος τουριστικός προορισμός των Ελλήνων αλλά και των πολιτών όλου του κόσμου 12 μήνες το χρόνο. Τουριστικός προορισμός κάθε μορφής».
Και συνέχισε αναφερόμενος στους πόρους που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος του συνδυασμού: «Δε λέμε λόγια του αέρα. Όσα λέμε έχουν κοστολογηθεί και γίνονται. Με αξιοποίηση ορθολογική και διαφανή των εθνικών πόρων της Περιφέρειας. Καμία χρηματοδότηση δε θα δοθεί σε δράσεις που δεν εντάσσονται στο συνολικό σχεδιασμό.
Με αξιοποίηση των Περιφερειακών πόρων του ΕΣΠΑ μετά από την αναμόρφωσή του το 1ο 6-μηνο και με αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ σε κεντρικό επίπεδο.
Με την εισαγωγή της Ηπείρου, με σχέδιο και τεχνογνωσία, σε απευθείας χρηματοδοτούμενες δράσεις και προγράμματα της ΕΕ και διεθνών Οργανισμών. Μπαίνουμε εκεί που η συντήρηση μας είχε καταδικάσει σε απουσία και απομόνωση».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του προς το πολυπληθές ακροατήριο των ετεροδημοτών της Αθήνας, ο κ. Αργύρης, δήλωσε:
« Σήμερα στέλνουμε μήνυμα Νίκης και προοπτικής. Αρνούμαστε να ακούσουμε της φωνές που μας καλούν να μη δούμε το μέλλον του τόπου μας και να συνεχίσουμε στη μιζέρια και την απραξία. Αρνούμαστε να συνεχίσουμε τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» και προχωράμε για να σηκώσουμε την Ήπειρο ψηλά , με σχέδιο και όραμα.
Αφήνουμε το χτες και προχωράμε μπροστά. Για την Ήπειρο των άξιων και των Αξιών.
Για την Ήπειρο της Δημιουργίας και της Καλής Ζωής.
Για την Ήπειρο που μπορεί να φέρει πίσω όλα τα «παιδιά» της και να τους εξασφαλίσει ποιότητα και ευημερία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: