ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Στήριξη της επιχειρηματικότητας, με σεβασμό στον άνθρωπο, στο περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς

Τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου βρέθηκαν στο επίκεντρο της περιοδείας που πραγματοποίησε στη Θεσπρωτία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ειδικότερα σε συναντήσεις που είχε στην Ηγουμενίτσα. Ο κ. Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Πιτούλη και τους υποψήφιους της «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», παρουσίασε επίσης τις βασικές προγραμματικές θέσεις της παράταξής του, για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

«Η οικονομική κρίση, τα περιοριστικά μέτρα που έχουν παρθεί στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από το μνημόνιο, έχουν φέρει σε απόγνωση τον επιχειρηματικό κόσμο. Ανάπτυξη χωρίς ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα δεν μπορεί να υπάρξει», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που απαντώντας σε ερωτήσεις επιχειρηματιών για τον αναπτυξιακό νόμο, είπε και τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια, και με τις δικές μας προτάσεις, η Ήπειρος, είχε αποκτήσει τον καλύτερο αναπτυξιακό νόμο στην ιστορία της. Σήμερα ο νόμος αυτός καταργήθηκε και ο νέος εξακολουθεί να παραμένει στα σχέδια. Κάθε μέρα που περνάει όμως είναι πολύτιμη για την ανάπτυξη, για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Από την Θεσπρωτική πρωτεύουσα απευθύνουμε έκκληση στην Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα τον Αναπτυξιακό Νόμο».
Ο κ. Καχριμάνης, υπογράμμισε ακόμη ότι η παράταξή του έχει καταθέσει πρόταση και θα την υποστηρίξει θεσμικά με την ανάληψη της διοίκησης της αιρετής Περιφέρειας για τη δημιουργία Ειδικού Ταμείου, στη μορφή του ΤΕΜΠΜΕ το οποίο θα καλύπτει οικονομικά τους επιχειρηματίες που θα εντάσσονται στον Αναπτυξιακό Νόμο, έως ότου το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει τη συμμετοχή του.
«Η παράταξή μας στοχεύει στην Αξιοβίωτη Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη της Ηπείρου. Η επιχειρηματικότητα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με τον άνθρωπο και τον σεβασμό των εργασιακών σχέσεων, με την προστασία του περιβάλλοντος, με την αξιοποίηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών. Εκείνο που εγγυόμαστε, είναι ότι η πολιτική μας θα είναι ίδια για όλους: Χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς παράκεντρα εξουσίας και αποφάσεων. Δεν το δηλώνουμε απλά, αλλά το έχουμε αποδείξει στην πράξη», κατέληξε ο υπ. Περιφερειάρχης.
Πρότυπο κέντρο αγροτικής παραγωγής η Κεστρίνη
Απτό παράδειγμα των ωφελημάτων που προσδίδει η τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων, αποτελεί η παραγωγική διαδικασία εσπεριδοειδών στην περιοχή της Κεστρίνης, την οποία επισκέφτηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ο υπ. αντιπεριφερειάρχης Θ. Πιτούλης και οι υποψήφιοι σύμβουλοι. «Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι οι αγρότες με τη λειτουργία, εδώ και δύο χρόνια ενός ιδιωτικού συσκευαστηρίου – διαλογητηρίου, προωθούν με μεγαλύτερη ευκολία και καλύτερους όρους τα προϊόντα τους προς το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας. Τέτοιες δράσεις πρέπει όχι μόνο να στηριχτούν, αλλά και να επεκταθούν και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.
Απαντώντας σε καταγγελία αγροτών, ότι η τοπική Ε.Α.Σ. Θεσπρωτίας έχει προσλάβει δεκάδες εργαζόμενους για το συσκευαστήριό της, το οποίο όμως δεν λειτουργεί, δήλωσε ότι: «οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών θα πρεπε να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση των επώνυμων και ποιοτικών προϊόντων. Ορισμένες από αυτές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Αν αληθεύει πάντως η καταγγελία, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον τρόπο αυτό δεν βοηθούνται ούτε οι αγρότες, ούτε η περιοχή τους».
Τέλος ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, τόνισε ότι μια από τις προτεραιότητες της παράταξής του, είναι με την ανάληψη της διοίκησης της αιρετής Περιφέρειας, να προχωρήσει τις διαδικασίες για τα αποστραγγιστικά έργα, μεταξύ των οποίων και αυτό που αφορά, τη διευθέτηση της κοίτης του Καλαμά, από τον οποίο πλημμυρίζουν κάθε χρόνο περί τα 3.000 στρέμματα αγροτικής γης. Παράλληλα θα επιδιωχθεί το συντομότερο δυνατό η αναβάθμιση των αντλητικών συγκροτημάτων, που είναι πεπαλαιωμένα, ηλεκτροβόρα και ανεβάζουν σημαντικά το κόστος της αγροτικής παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: