Στην Κέρκυρα ο Γιώργος Παπανδρέου, τη Δευτέρα στο νησί ο Αντώνης Σαμαράς

Από την Κέρκυρα -έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων- ξεκίνησε ουσιαστικά η μεγάλη προεκλογική εξόρμηση του ΠΑΣΟΚ, εν όψει της κάλπης του Νοεμβρίου, με επίσκεψη και ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο νησί και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την Κέρκυρα από το πρωί της Κυριακής, συνοδευόμενος από τους υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Σκανδαλίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γ.Κουτρουμάνη, τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Τ.Χυτήρη, τους υφυπουργούς Υγείας Μ.Τιμοσίδη, Ανάπτυξης, Π.Ρήγα και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ηλία Μπεριάτο.


Το απόγευμα (19:15) ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στο νησί. Λίγο νωρίτερα ομιλία θα απευθύνει ομιλία ο κ. Μπεριάτος.

Το πρωί, ο κ. Παπανδρέου είχε συνομιλία με κατοίκους και φοιτητές. Οι κάτοικοι επεσήμαναν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τη νέα γενιά για συνέχιση της παραγωγής, ωστόσο, οι προοπτικές βρίσκουν προσκόμματα στον μικρό αγροτικό κλήρο και σημείωσαν ότι η νησιωτική πολιτική για τα Ιόνια νησιά είναι, όπως είπαν, ανύπαρκτη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο νέος θεσμός της περιφέρειας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της ταυτότητας της κάθε περιοχής, ενώ επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα. Όπως ανέφερε, θα συσταθεί ομάδα από υπουργεία ώστε να προωθηθούν προγράμματα υγιεινής και μεσογειακής διατροφής.

Τη Δευτέρα στην Κέρκυρα ο Αντ.Σαμαράς

Στην Κέρκυρα θα βρεθεί τη Δευτέρα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα έχει συναντήσεις το πρωί με το νομάρχη Στέφανο Πουλημένο, με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ι.Τρεπεκλή και το απόγευμα (18:30) θα απευθύνει ομιλία στους παραγωγικούς φορείς του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: