Χρήστος Κατσούρας - Παρέμβαση για τον τουρισμό

Στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής

BINTEO
Η επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής συνεδρίασε την Τρίτη 26 Οκτωβρίου με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ενημέρωση από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, σχετικά με τη στρατηγική για την προώθηση της χώρας στο εξωτερικό».
Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσούρας τόνισε τα εξής:

Πραγματικά θα ήθελα να υπερθεματίσω τις κάποιες πρωτοβουλίες που πρέπει να παίρνονται από την ελληνική περιφέρεια, εάν και θεωρώ ότι καμιά φορά η ενίσχυση του τουρισμού στο κέντρο, η ενίσχυση του στόχου της Αθήνας, ως τουριστικού προορισμού θα ενισχύσει και την περιφέρεια.
Επιγραμματικά μόνο, νομίζω ότι υπάρχει ένα χάσμα, όπου όλοι το καταλαβαίνουμε μεταξύ του πραγματικού, της πραγματικότητας και του ιδεατού. Άρα, πρέπει να γίνει μια συζήτηση του πώς, τι και γιατί το θέλουμε. Το πιο μεγάλο έργο υποδομής στη χώρα δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο έργο, αλλά για εμένα είναι η αισθητική και η ποιότητα. Η προστασία του ελληνικού τοπίου και η ανάδειξη της ιστορίας του τόπου. Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να με ρωτούν για το εάν υπάρχει Υπουργείο Τουρισμού στην Ελλάδα. Στο νου μου έρχεται μια απάντηση του Γκάντι, όταν του είπαν εάν υπάρχει δυτικός πολιτισμός και ποια είναι η γνώμη σας; Απάντησε ότι «θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα».
Δεν καταλαβαίνω πώς εννοούμε ένα Υπουργείο, το οποίο δεν έχει πολλές φορές αρμοδιότητες στο πώς χτίζουμε τα παράλια, στο πώς γίνονται οι διάφορες τουριστικές επενδύσεις, στο πώς σχετίζεται με τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Άρα νομίζω ότι βασικό στρατηγικό σημείο της όλης προσέγγισης του θέματος, δεν είναι τα επιμέρους, αλλά ένα πολύ σημαντικό, το πώς θα πραγματοποιήσουμε τη διασύνδεση αυτού του Υπουργείου με τα άλλα Υπουργεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: