Η Εγνατία Οδός αλλάζει τα δεδομένα και για το ΕΚΑΒ

Στα άμεσα σχέδια νέοι τομείς σε Παραμυθιά και Μέτσοβο, ενώ έχει κατατεθεί αίτημα και για στάθμευση ελικοπτέρου στα Γιάννινα
Με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την άμεση επέμβαση σε ενδεχόμενο ατύχημα, η κεντρική και τοπική διοίκηση του ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας σχεδιάζει την δημιουργία νέων τομέων του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά και το Μέτσοβο, ενώ τίθεται με αξιώσεις το αίτημα της έγκρισης ελικοπτέρου με έδρα την 7η Περιφέρεια.
Η «ενίσχυση» των τομέων του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο με την δημιουργία νέων αλλά και την χρήση πτητικού μέσου διακομιδών προκύπτει από τα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η Εγνατία Οδός, όπως τόνισε στην δημόσια τοποθέτησή του ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Τζανετής κατά την τελετή των εγκαινίων του τομέα ΕΚΑΒ Φιλιππιάδας.

Ο κ. Τζανετής ανέφερε πως η ανάπτυξη του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο γίνεται με γνώμονα τα συμπεράσματα από την επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων του ΕΚΑΒ και στόχο την μέγιστη δυνατή ανταπόκριση στις ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών, ενώ δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος από την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Το αίτημα για την έγκριση ελικοπτέρου με έδρα την διευρυμένη 7η Περιφέρεια έθεσε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας Βασίλης Παπαδιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην καταλυτική σημασία των τομέων στο ζήτημα της μείωσης του «νεκρού χρόνου» και της προσπελασιμότητας των περιστατικών.
Τα εγκαίνια του τομέα ΕΚΑΒ πραγματοποιείται με την συμμετοχή του βουλευτή του νομού Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστου, του νομάρχη Πρέβεζας Βασίλη Ιωάννου, του δημάρχου Φιλιππιάδας Δημήτρη Γιολδάση, του διοικητή του ΓΝ Πρέβεζας Δημητρίου Τσούτση, της διευθύντριας του ΚΥ Φιλιππιάδας Αικατερίνης Κωστούλα, του διοικητή του ΓΝ Άρτας Γ. Λάμπρου, του διευθυντή του ΚΥ Θεσπρωτικού Π. Νάστα, εκπροσώπων της πολιτικής ζωής, εργαζομένων του ΕΚΑΒ και αρκετών πολιτών.
Ο κ. Τζανετής εξήρε την συμβολή του κ. Παπαχρήστου στη δημιουργία του τομέα, ο οποίος από την πλευρά του χαιρέτησε την εκδήλωση υποσχόμενος κάθε δυνατή στήριξη, ενώ ανάλογη βοήθεια υποσχέθηκε και ο νομάρχης Πρέβεζας.
Αρωγός στην ετοιμότητα του τομέα υπήρξε και ο δήμαρχος Φιλιππιάδας ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του για την κάλυψη της ευρύτερης περιοχής.
http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3441:2010-10-26-22-58-15&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: