Ο ΧΑΚΕΡ ΤΟΥ ΥΠΕΞ Πολιτευτής του ΛΑΟΣ

Με πρόθεση να προκαλέσει πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να αναδείξει ως υπεύθυνη την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ένας 65χρονος καθηγητής, πλαστογράφησε δελτίο τύπου με το όνομά της και το έστειλε σε δεκάδες αποδέκτες στο διαδίκτυο, μεταξύ των οποίων και 1.100 διπλωμάτες στην Τουρκία.
Ο 65χρονος Βασίλης Βενίτης που είναι πολιτευτής του ΛΑ.ΟΣ στη Β΄ Αθήνας, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο ελληνικό παράρτημα του Πανεπιστημίου της Indianapolis και διαχειριστής του forum με την επωνυμία Crystal Clear συνελήφθη για την παραποίηση του δελτίου Τύπου που εμφανίζονταν να έχει υπογράψει η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών.


Συνελήφθη χθες έπειτα από έρευνα του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το ηλεκτρονικό ίχνος του email με το παραποιημένο δελτίου τύπου και υποτιθέμενο αποστολέα την Μ. Ξενογιαννακοπούλου εντοπίστηκε στο σπίτι του 65χρονου στη Γλυφάδα.
Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του Βασίλη Βενίτη και εντόπισαν αυτούσιο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή το επίμαχο email. Κατασχέθηκαν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας φορητός σκληρός δίσκος και ένα τεμαχισμένο έγγραφο το οποίο φέρει χειρόγραφες σημειώσεις.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο 65χρονος φέρεται να αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας και να απώθησε βίαια τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σπίτι του στη Γλυφάδα.
Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς είχε παραποιήσει δελτίο τύπου με το περιεχόμενο απάντησης της αναπληρώτριας υπουργού σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογκαν στην Ελλάδα.
Το παραποιημένο δελτίο εστάλη σε 1.100 διπλωμάτες στην Τουρκία ενώ αναρτήθηκε και σε διαδικτυακό Forum που διαχειρίζεται ο 65χρονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: