Οι Μητροπόλεις της Ηπείρου πώς βοηθούν τους λαθρομετανάστες;

Πεινασμένοι και ρακένδυτοι Ασιάτες σε Άρτα-Θεσπρωτία

Oι Ηπειρώτες, στις δύσκολες ημέρες που περνούν, θέλουν περισσότερο έντονη την παρουσία και την συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας.
Στην περιοχή μας υπάρχουν πέντε Μητροπόλεις, Ιωαννίνων, Κόνιτσας, Πρέβεζας, Άρτας και Παραμυθίας, που θα μπορούσαν αυτή την περίοδο να συμβάλλουν στην ανακούφιση πολλών ανθρώπων.
Για παράδειγμα οι Μητροπόλεις Άρτας και Παραμυθίας θα μπορούσαν να έχουν ενεργότερο ρόλο στο θέμα της βοήθειας προς τους λαθρομετανάστες. Στην Άρτα, κυρίως, αλλά και στην Ηγουμενίτσα, υπάρχουν πολλοί ρακένδυτοι και πεινασμένοι ξένοι, που αναζητούν εναγώνια ένα πιάτο φαγητό.


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ...
Το κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι συγκεκριμένο και σαφή: «Oι δύσκολες ημέρες που διέρχεται ο τόπος μας καλούν την Εκκλησία να δείξει και πάλι την προφητική διάσταση της διακονίας της».
Ακόμη διευκρινίζει ότι «το καθήκον μας σήμερα είναι διπλό. Έχουμε χρέος να εργασθούμε δυναμικά για τον επανευαγγελισμό του λαού μας και την αναβάθμιση της ενορίας και των κληρικών μας. Και, ταυτοχρόνως, να σηκώσουμε τα μανίκια- πρώτοι οι Αρχιερείς- και να δραστηριοποιηθούμε στην αρωγή του λαού μας με έργα και συγκεκριμένες προσφορές».
Και προσθέτει: «Η ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας αφορά και σε υλικούς τομείς. Το 96% της εκκλησιαστικής περιουσίας έχει ξοδευτεί άλλοτε για αγαθοεργίες αλλά και πολλές φορές εξανεμιζόμενο ή απαλλοτριούμενο. Είναι καιρός να γίνει μια ενδελεχής μελέτη ώστε να γνωρίζουμε τι και πώς αξιοποιήθηκε, τι χάθηκε και τι πρέπει να κάνουμε με το εναπομείναν 4%, με σκοπό τη διακονία του πλησίον και την αλληλέγγυα στάση προς την πολιτειακή ευαισθησία στα προβλήματα του χειμαζόμενου λαού μας».
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1472&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια: