ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Με την συμπαράσταση των Αποδήμων προχωράμε στην Αξιοβίωτη Ανάπτυξη της Ηπείρου

Την συμπαράσταση της Ηπειρωτικής Αποδημίας για την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη της Ηπείρου, ζήτησε χθες βράδυ στην Αθήνα, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας σε μια από τις πολυπληθέστερες συγκεντρώσεις αποδήμων, που έχουν γίνει ως σήμερα.
Ο κ. Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι οι Ηπειρώτες ενωμένοι ξεκινούν τη μάχη για την ισόρροπη ανάπτυξη, για ένα καλύτερο μέλλον για τη δική μας και τις επόμενες γενιές. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή καλούνται να διαδραματίσουν οι Απόδημοι: «Στη μάχη αυτή, τόνισε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης, θέλουμε συμπαραστάτες τους απόδημους. ΄Ολους εσάς που είστε απόψε εδώ μαζί μας. Και όλους εκείνους που αγαπούν την Ήπειρο».


Αναλύοντας το πρόγραμμα της παράταξης, ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, τόνισε ότι κεντρικό σημείο αναφοράς του, είναι η αναζωογόνηση της υπαίθρου, η ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών για την ολική ή μερική εγκατάσταση των ξενητημένων στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
«Γνωρίζουμε πόσο τις αγαπάτε, πόσο τις ποθείτε. Αντιλαμβανόμαστε όμως και τα εμπόδια που ανορθώνονται για την επιστροφή σας. Αυτά λοιπόν, θα καταβάλλουμε μαζί σας, κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα παραμερίσουμε. Για να γυρίσετε πίσω. Για να “αποκτήσει” και να χαρεί πάλι τα παιδιά της η Ήπειρος, η πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά.
Ανακοίνωσε επίσης την δέσμευσή του για τη δημιουργία συμβουλευτικού Συμβουλίου Αποδήμων Ηπειρωτών, το οποίο θα συνδράμει τη λειτουργία της Αιρετής Περιφέρειας.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, τόνισε επίσης ότι η Αιρετή Διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου, θα βάλει τέλος στη λογική των μηχανισμών, θα ενώνει και δεν διχάζει τους Ηπειρώτες.
Αναφέρθηκε επιγραμματικά στο σημαντικό έργο που έχει εκτελεστεί επί θητείας του, ως Νομάρχη στο Ν. Ιωαννίνων, υπογραμμίζοντας ότι «τη σημασία και τη διαφορά την αντιλαμβάνονται καλύτερα από τον καθένα οι απόδημοι όταν επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους», για να προσθέσει: «Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας αυξανόμενης χυδαιολογίας. Μιας απίστευτης και εξαγώγιμης σκανδαλολογίας. Μιας πρωτοφανούς απόπειρας μηδενισμού του έργου μας. Ας γνωρίζουν όμως ότι, όση λάσπη και αν ρίξουν, όσες συκοφαντίες και αν εκτοξεύσουν το έργο μας δεν κρύβεται, δεν μηδενίζεται, δεν εξαφανίζεται».
Παρόντες στην ομιλία ήταν οι τέσσερις αντιπεριφερειάρχες και πολλοί υποψήφιοι σύμβουλοι από τους τέσσερις νομούς. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν βουλευτές από την Ήπειρο και άλλες περιοχές, πρώην υπουργοί – υφυπουργοί, δήμαρχοι, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, πρόεδροι ή εκπρόσωποι από όλες σχεδόν τις Ομοσπονδίες και Αδελφότητες της Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: