Διεθνής βράβευση για το videoart του Άρη Χαντζόπουλου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
O Άρης Χαντζόπουλος, ένας νέος Γιαννιώτης καλλιτέχνης, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό videoart που διοργάνωσε η ιστοσελίδα www.climaclima.com. Πρόκειται για μία πραγματικά διεθνή επιτυχία με παγκόσμιο κύρος, που στηρίζεται στην πρωτοβουλία που πήραν ενεργοί πολίτες από τη Χιλή, το Εκουαδόρ, την Κόστα Ρίκα, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία. Αυτή η ομάδα έφτιαξε το διαγωνισμό για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της στο μέλλον, μέσα από τη ματιά των καλλιτεχνών.

Το βραβευμένο βίντεο μπορεί κανείς επίσης να το δει στο Υou Tube βάζοντας λέξεις - κλειδιά Guilt + Chantzopoulos. Επίσης θα προβληθεί στις 20 Νοεμβρίου στο Νixon στην Αθήνα στο πλαίσιο ενός electronica set με τον Ισλανδό Ruxpin.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικής αισθητικής βίντεο το οποίο μιλάει για την ενοχή του ανθρώπου μπροστά σε όλα όσα μπορούν να χαθούν από τον κόσμο μας.
Ο Άρης Χαντζόπουλος, γιος του αείμνηστου καλλιτέχνη της πόλης μας Χαντζό, πρωτοπόρος από τα μικρότερα χρόνια του, αποδεικνύει με αυτό του το έργο ότι μετέχει σε ένα παγκόσμιο γίγνεσθαι και δεν είναι παράδοξο (το αντίθετο) ότι αναγνωρίζεται διεθνώς και όχι πρώτα στη χώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: