Διακήρυξη Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φιλιατών

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΕΡΤΗΣ ΡΕΓΚΑΣ

Οι εκλογές του Νοέμβρη έχουν πολιτικό χαρακτήρα, ισότιμο με εθνικές εκλογές και ας μην αναδεικνύουν κυβέρνηση. Είναι κάλπικη η άποψη που μιλά για «αυτοδιοικητικές εκλογές». Άλλωστε, το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά ψήφο επιβεβαίωσης της κυβερνητικής πολιτικής.
Η πολιτική τους σημασία ξεχωρίζει γιατί διεξάγονται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, εφαρμογής του αντιλαϊκού μνημονίου, αλλά και εφαρμογής του «Καλλικράτη», που υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της στρατηγικής του κεφαλαίου.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα παίρνονται και θα παίρνονται τα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα, πολύ σύντομα, με τη μορφή σοκ. Μέτρα που έχουν αποφασισθεί από την συνθήκη του Μαστριχτ, Λισσαβώνας. Μέτρα που παίρνονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και είχανε καθυστερήσει στην χώρα μας. Το μνημόνιο τους έδωσε αυτή την ευκαιρία.
Χρυσή ευκαιρία για τα ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ , μαύρη βέβαια ευκαιρία για το λαό.
Η ψήφος τώρα είναι κριτήριο ατομικής ευθύνης και χειραφέτησης
Οι εργαζόμενοι ,οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγροτοκτηνοτρόφοι, η νεολαία δεν έχουν κανένα συμφέρον να ρίξουν στην κάλπη το ίδιο ψηφοδέλτιο με τους εργοδότες, τους μεγαλογιατρούς, τους μεγαλοεμπόρους. Αυτοί θα “κοσμούν” και θα δουλεύουν για τα ψηφοδελτια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ των κ.κ. Παππά και Δάλλα.
Είναι απαραίτητο όμως να ψηφίσει “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”
• Ο οικοδόμος, που πότε έχει και πότε δεν έχει δουλειά, που δεν έχει τα ένσημα να θεωρήσει το βιβλιάριο του ΙΚΑ.
• Ο άνεργος με τα 450 ευρώ επίδομα ανεργίας, με την συντριπτική τους πλειοψηφία να μην παίρνει ούτε αυτά, την στιγμή που η κυβέρνηση δίνει άφθονο χρήμα στους εργοδότες.
• Ο απολυμένος. Να πάρει ξεκάθαρη θέση όπως ξεκάθαρα το κάνουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που απελευθερώνουν τις απολύσεις και δίνουν πάτημα στους εργοδότες ανενόχλητοι να τρομοκρατούν, να απειλούν, να απολύουν.
• Ο εργαζόμενος που δουλεύει απλήρωτος, ανασφάλιστος, ατέλειωτα ωράρια.
• Ο εργαζόμενος στην Υγεία, στην Παιδεία, στους ΟΤΑ, ο μισθωτός επιστήμονας που τους περιέκοψαν βασικά δικαιώματα, τα οποία πρέπει να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
• Ο μικρομαγαζάτορας, ο επαγγελματοβιοτέχνης που με δυσκολία τα «βγάζει πέρα» και βλέπει τον κίνδυνο του λουκέτου ολοένα και πιο ορατό.
• Ο συνταξιούχος που του κόβουν την σύνταξη.
• Ο αγρότης που ξεκληρίζεται κυριολεκτικά από την γη του σαν αποτέλεσμα της για χρόνια εφαρμοζόμενης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής .
• Ο κτηνοτρόφος που βλέπει την “ΔΩΔΩΝΗ” να «βγαίνει στο σφυρί».
ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ,ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ και ταυτόχρονα να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, Τις ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ στους τόπους δουλειάς και κατοικίας. Έτσι που από καλύτερες θέσεις το λαϊκό κίνημα να οργανώσουν την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. Είναι ανάγκη να χτισθεί το μέτωπο των εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων ΕΒΕ, νεολαίας, γυναικών. Το μέτωπο για την λαϊκή εξουσία για λαϊκή οικονομία, με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνικοποιημένους τους βασικούς τομείς οικονομίας με παραγωγικούς συνεταιρισμούς με εργατικό έλεγχο. Άλλη λύση υπέρ των λαϊκών στρωμάτων δεν υπάρχει.

Εργαζόμενε – Εργαζόμενη
ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ
ΑΝ Η ΛΑΪΚΗ ΨΗΦΟΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΑΠΠΑ - ΔΑΛΛΑ, ΣΕ ΑΡΓΥΡΗ – ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ .
ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.
ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ ΔΑΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι φραστικές αντιπαραθέσεις και οι καταγγελίες είναι για τα ΜΜΕ, για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια.
Πρώτα από όλα στηρίζουν την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Είναι οι «εκλεκτοί» εκείνων των κομμάτων που χτυπάνε κάθε εργατικό – λαϊκό δικαίωμα, που καταδικάζουν το λαό να ζει στην φτώχεια, στην ανασφάλεια , την ανεργία.
Στηρίζουν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που προωθεί την διοικητική προσαρμογή του κράτους, τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. σε όλα τα ζητήματα π.χ. ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, παιδεία, υγειά, αυτοτελή φορολόγηση, ανατροπή εργασιακών σχέσεων.
Δεν υπάρχει κανένας δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κανένας Δάλλας ή Παππάς που θα σώσει τον λαό από την ανεργία, την ανασφάλεια, την εργασιακή περιπλάνηση, την φτώχεια, την αβεβαιότητα του μέλλοντος.
«Τα παραδείγματα πάμπολλα ,τοπικοί παράγοντες που υφάρπαξαν την λαϊκή ψήφο σαν «ανεξάρτητοι», «έντιμοι» «υπερκομματικοί», «αυτοδιοικητικοί» συνέβαλαν ώστε οι δήμοι να γίνουν το μακρύ αντιλαϊκό χέρι του κράτους.
Συμπατριώτες, σες
Πολλά και μεγάλα τα προβλήματα στον καλλικρατικό δήμο μας , ΥΔΡΕΥΣΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ. Η απαρίθμηση και η υπόσχεση επίλυσης τους θα συνιστούσε μια καλή έκθεση ιδεών όταν δεν συνοδεύεται από τον τρόπο και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν.
Ο «Καλλικράτης» και οι τοπικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ που μιλάνε για νέο τρόπο ανάπτυξης δίνουν την κατεύθυνση της τοπικής φορολόγησης των πολιτών, την Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα(ΣΔΙΤ), το ξεπούλημα και την αλλαγή χρήσης της γης, την παράδοση του ορεινού όγκου της μουργκάνας στο μεγάλο κεφάλαιο για να συνεχίσει να θησαυρίζει την ώρα που εμείς καλούμαστε για άλλη μια φορά να πληρώσουμε για τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, για την υγεία, την πρόνοια, τα σχολειά των παιδιών μας.
Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” προτείνει τον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης από το κράτος των 10,5 δις ευρώ που χρωστάει στην Τ.Α. και έχει εισπράξει από όλους εμάς, την φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45% επί των κερδών.
Αντικειμενικά μπαίνει το ζήτημα της γενικότερης πολιτικής που εφαρμόζεται.
Ανάπτυξη με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων; ή
Ανάπτυξη με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων;
Η ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ Η ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ!
Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θεωρούν ότι έχουν το λαό στο τσεπάκι τους
Ας τους Διαψεύσουμε!
Ας ψηφίσουμε μαζικά την «Λαϊκή Συσπείρωση» για να οργανωθεί από καλύτερες θέσεις ο αγώνας των κατοίκων αυτού του Δήμου για:
• Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, καθώς και κάθε έμμεσης φορολογίας (ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, σε υπηρεσίες Υγείας, σε φάρμακα και σε οικιακά τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ) που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
• Αύξηση της φορολόγησης κατά 45% των επιχειρηματικών κερδών
• Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση όλων των οργάνων της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των υπηρεσιών τους.
• Διεκδικούμε την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους. Αφαιρούνται, άμεσα ή έμμεσα, από το εισόδημά τους και αναπληρώνονται από πρόσθετους φόρους και τέλη που επιβάλλονται σε βάρος τους.

Συμπατριώτες, σες
Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” στηρίζεται από το ΚΚΕ σε κάθε δήμο και περιφέρεια της χώρας.
Το ψηφοδέλτιο μας απαρτίζεται από εργάτες ,αγρότες, ΕΒΕ, άνεργους ,νέους, γυναίκες, συνταξιούχους από στρώματα που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι αυτοί που ΟΛΟ τον χρόνο που πέρασε αλλά και προηγούμενα πρωτοστατήσανε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτήν την βάρβαρη πολιτική.
Και αυτό είναι που πρέπει να μετρήσει ,γιατί έρχεται νέα αντιλαϊκή καταιγίδα .
Στην όξυνση των λαϊκών προβλημάτων, ο λαός χρειάζεται να έχει δίπλα του ,παντού :
- ασυμβίβαστους αγωνιστές και όχι κινδυνολόγους και συκοφάντες
- αδιάλλακτους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όχι απλά έντιμους
- εκλεγμένους άφοβους, που δεν διστάζουν να σηκώσουν πρώτοι τα βάρη του αγώνα
Για αυτό χρειάζεται ενισχυμένη η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», να εκπροσωπηθεί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με όσο δυνατόν περισσότερους συμβούλους.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» θα αποκαλύπτει, θα διεκδικεί μέσα και έξω από το Δημοτικό συμβούλιο. Θα δυσκολεύει τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Θα είναι μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ στην καθημερινή οργάνωση της λαϊκής πάλης.

Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση»:
• Αποτελεί τη μόνη ξεκάθαρη καταδίκη της πολιτικής που οδηγεί το λαό στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στην ανεργία, για τα κέρδη των μονοπωλίων. Είναι η μόνη ξεκάθαρη ψήφος κατά του μνημονίου, του «Καλλικράτη», της ΕΕ.
• Εκφράζει την απαίτηση να πληρώσουν την κρίση και το χρέος αυτοί που τα δημιουργούν με τις μεγάλες φοροαπαλλαγές και τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που απολαμβάνουν, οι μεγάλοι επιχειρηματίες.
• Είναι ψήφος τιμωρίας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., την αντιλαϊκή πολιτική των οποίων στήριξαν και στηρίζουν οι υποψήφιοί τους. Αυτή θα εφαρμόζουν αν εκλεγούν.
• Για να αναδειχτούν στις περιφέρειες και στους δήμους αγωνιστές που θα μάχονται για το δίκιο του λαού, θα ενημερώνουν για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
• Είναι ψήφος διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων: Στη σταθερή δουλειά για όλους. Στις σύγχρονες δωρεάν κοινωνικές παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο περιβάλλον, στις υποδομές.
• Είναι ψήφος υπέρ της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για ριζικές αλλαγές, για ανάπτυξη υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων.
Χαμένη ψήφος είναι αυτή που πάει σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γιατί θα χρησιμοποιηθεί ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.
Η αποχή δεν αποτελεί διέξοδο. Τους αβαντάρει. Μετράει υπέρ τους και εναντίον του λαού.
Ψηφίστε την «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έστω και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας.

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ
ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΕΡΤΗΣ ΡΕΓΚΑΣ

Εκλογική Περιφέρεια Σαγιάδας
1. Βασιλείου Ευάγγελος του Δημητρίου
2. Μάντος Παύλος του Νικόλαου
3. Μάντου Χρυσούλα του Νικόλαου
4. Ντάϊκος Χρήστος του Κωνσταντίνου
5. Παππάς Παύλος του Ιωάννη
6. Ρέγκα Μόρφω του Φίλιππου

Εκλογική Περιφέρεια Φιλιατών
1. Βασιλείου Αλεξάνδρα του Κωνσταντίνου
2. Δημητρίου Γιαννούλα του Ιωάννη
3. Δημητρίου Παναγιώτης του Βασίλειου
4. Κολοβού Μιράντα του Παναγιώτη
5. Κούφαλη Αφροδίτη του Αθανάσιου
6. Κούφαλης Ναπολέων του Κυριάκου
7. Κυρίτσης Ηλίας του Γεώργιου
8. Λένης Κωνσταντίνος του Φίλιππου
9. Μάκος Ιωάννης του Κωνσταντίνου
10. Μάντος Πάρις του Νικόλαου
11. Μάντου Χριστίνα του Δημήτριου
12. Μπέη Αναστασία του Βασίλειου
13. Μπέης Μάριος του Δημήτριου
14. Πούλος Δημήτριος του Σταύρου
15. Ρέγκας Ιωάννης του Ηλία
16. Σακούλας Γρηγόριος του Παναγιώτη
17. Σιάκος Γαβριήλ του Νικόλαου
18. Σόμπολος Κωνσταντίνος του Λεωνίδα
19. Σπήτας Ελευθέριος του Γεώργιου
20. Τσαβέλης Δημήτριος του Αντώνιου
21. Τσιάβου Ελένη του Βασίλειου

Δημοτική Κοινότητα Φιλιατών
1.Κυρίτση Πέτρα του Χρήστου
2.Λιανός Θεόδωρος του Γεώργιου
3.Σιώζος Πέτρος του Γεώργιου

Τοπική Κοινότητα Αγίων Πάντων
1.Σούφλας Σπυρίδων του Κωνσταντίνου
Τοπική Κοινότητα Ασπροκκλησίου
1.Σιάκκου Αγγελική του Νικόλαου
Τοπική Κοινότητα Γιρομερίου
1.Πάντος Δημήτριος του Σωτήριου
Τοπική Κοινότητα Κεραμίτσης
1.Μπέλλου Χριστίνα του Έκτορα
Τοπική Κοινότητα Κεφαλοχωρίου
1.Μαρίνης Βασίλειος του Δημήτριου
Τοπική Κοινότητα Ραβενής
1.Τουλής Κωνσταντίνος του Ιωάννη
Τοπική Κοινότητα Σαγιάδας
1.Τζούλας Σπυρίδων του Χαρίλαου

Δεν υπάρχουν σχόλια: