29 αιτήσεις στη ΡΑΕ για αιολικά και φωτοβολταϊκά στην Ήπειρο

Όλες οι προτάσεις και οι περιοχές
Είκοσι εννέα αιτήσεις έχουν κατατεθεί στη ΡΑΕ, μόνο το 2019 για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου. Η συνολική ισχύς τους ανέρχεται σε 710 MW. Αιτήσεις στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχουν κατατεθεί και τα προηγούμενα έτη για μικρότερες ή μεγαλύτερες μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Το μεγαλύτερο έργο που έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα και έχει περάσει στο στάδιο της παραγωγής είναι το αιολικό πάρκο στον Κασιδιάρη ενώ το τελευταίο διάστημα την συζήτηση μονοπωλεί το αιολικό που σχεδιάζει να κατασκευάσει στο Περιστέρι Γερμανική εταιρεία, η οποία έχει καταθέσει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Από τις προτάσεις που κατατέθηκαν το 2019 ξεχωρίζει αυτή που αφορά στην κατασκευή αιολικού πάρκου (ανεμογεννήτριες δηλαδή) στα όρια των Δήμων Δωδώνης, Ζηρού και Πρέβεζας και πιο συγκεκριμένα στα όρη Σουλίου, Θεσπρωτικά όρη και Κακούρι ισχύος 117,6MW.
Μία ακόμη πρόταση για αιολικό πάρκο ισχύος 37,8 MW έχει κατατεθεί για την περιοχή Μηλιάς Μετσόβου, στην περιοχή Κυρά- Βαρικό.

Αναλυτικά οι προτάσεις του 2019 είναι οι ακόλουθες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: