Σαμαράς: Πλήρη στήριξη σε ΟΜΟΝΟΙΑ - ΚΕΑΔ

Σε συνέχεια των συναντήσεων, που είχαν οι εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας, ο Βαγγέλης Ντούλες πρόεδρος του Κ.Ε.Α.Δ. και ο Βασίλης Μπολάνος επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση με τον κύριο Σαμαρά έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις τόσο του προέδρου του Κ.Ε.Α.Δ. όσο και του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ενώ υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση από τον ίδιο και το κόμμα της Ν.Δ.
Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση αφορούσαν την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα της ελληνικής κοινότητας, θέματα παιδείας, ιδιοκτησιακό και την επικείμενη απογραφή που θα γίνει ύστερα από απαίτηση του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Στην εισήγηση του ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βασίλης Μπολάνος εξήγησε στον κύριο Σαμαρά τις εργασίες που διεξάγονται για την αναδιοργάνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το καταστατικό συνέδριο που θα διεξαχθεί σύντομα αλλά και τις εκλογές για όλες τις βαθμίδες που αναμένετε να λάβουν χώρα αμέσως μετά την έγκριση του καταστατικού. Για το θέμα των περιουσιών κυρίως των παράλιων περιοχών ο κύριος Μπολάνος τόνισε στον κύριο Σαμαρά ότι ¨παρά την δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα για διευθέτηση ώστε η γη να πάει στους νόμιμους ιδιοκτήτες στην πράξη δεν έγινε τίποτα. Το ενθαρρυντικό για το ιδιοκτησιακό είναι η απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει σε διεθνείς οργανισμούς την διαχείριση αυτού του θέματος¨.
Στα αιτήματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του πρόεδρου της δεν μπορούσε να αγνοηθεί η απαράδεκτη κατάσταση με τους ανασφάλιστους συνταξιούχους του ΟΓΑ. Ο κύριος Μπολάνος ανέφερε την αναγκαιότητα να δοθούν οι συντάξεις σε αυτούς που μένουν στα πάτρια εδάφη ώστε να μην ερημώσουν τα χωριά. Μάλιστα επισήμανε ότι οι δικαιούχοι που δεν παίρνουν σύνταξη δεν ξεπερνούν τους 500.
Ο πρόεδρος του Κ.Ε.Α.Δ. στην δική του εισήγηση ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τις διάφορες επεμβάσεις από στελέχη κυρίως της τότε κυβέρνησης στις εκλογές της 28ης Ιουνίου και δήλωσε ότι για το εκλογικό αποτέλεσμα συνέβαλλαν και άκομψες παρεμβάσεις που οδήγησαν την ΟΜΟΝΟΙΑ και το Κ.Ε.Α.Δ στο χείλος της καταστροφής.
Τυπικά ανέφερε ο κύριος Ντούλες είμαστε δύο φορείς στην ουσία όμως είμαστε ένας οργανισμός. Εμείς έχουμε αρκετά προβλήματα δεν χρειάζεται να τα πολλαπλασιάζουμε. Μερικά από τα προβλήματα μπορούμε μέσω της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας να τα επιδιορθώσουμε εάν όμως η δημογραφική αποψίλωση στις περιοχές μας κριθεί όπως και το περιουσιακό εις βάρος μας δεν θα μπορέσει να υπάρξει διόρθωση στο μέλλον.
Ο κύριος Σαμαράς γνωστός για τις ευαισθησίες του στα εθνικά θέματα υποσχέθηκε βοήθεια σε όλα όσα του ανέφεραν οι συνομιλητές του και επιστράτευσε στελέχη του κόμματος να ασχοληθούν σοβαρά με τις ανάγκες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κ.Ε.Α.Δ..

nenanews.eu

1 σχόλιο:

GLIKA είπε...

Καλά κρασιά.Εδώ δεν μπορεί να στηρίξει την χώρα του,θα στηρίξει τα ζουλάπια;;