Αντοχές Ηπειρωτών, τέλος!

Να παταχθούν πρώτα σπατάλες και διαφθορά, ενώ τα νέα βάρη να κατανεμηθούν ανάλογα στα υψηλά εισοδήματα

Οι Ηπειρώτες φαίνεται να έχουν κατανοήσει ότι το 2010 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για την οικονομία και δηλώνουν απαισιόδοξοι. Αν και ομολογούν πως θα πρέπει να μάθουν όλοι να ξοδεύουν λιγότερα, δεν μπορούν, υποστηρίζουν, οι πολίτες μόνοι τους να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.
Επισημαίνουν πως οι αντοχές τους έχουν εξαντληθεί και πως το κόστος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας θα πρέπει να το επωμισθούν άλλοι!
Εκτιμούν πως οι ρίζες του ελληνικού οικονομικού προβλήματος είναι η διαφθορά και οι σπατάλες στον δημόσιο τομέα, οι διαχρονικές πελατειακές σχέσεις κράτους- πολίτη και το πολιτικό μας σύστημα που αφήνει ανέγγιχτα τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα με τις «offshore» εταιρίες...

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ
Γι΄ αυτό οι Ηπειρώτες ζητούν να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα στην Ήπειρο το 2010, ενώ παράλληλα είναι κατά της επιβολής σκληρών εισπρακτικών μέτρων, παρ΄ ότι φαίνεται να κατανοούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και την κακή κατάσταση της οικονομίας.
Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η Ιόνια Οδός, η ανακατασκευή του δρόμου Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα, το νέο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, το φυσικό αέριο, η εξέλιξη των προγραμμάτων «Πίνδος» και «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» κ.λπ. είναι έργα που οι Ηπειρώτες εύχονται να προχωρήσουν, χωρίς καθυστερήσεις, μέσα στο 2010.
Όλα τα έργα είναι στρατηγικής σημασίας, ωστόσο δύο από αυτά, το φυσικό αέριο και το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» που αφορά στους αγρότες, έχουν μια ιδιαίτερη αξία.
Όπως έγραψε και ο «Π.Λ.», τελικά στην Πέρδικα, και παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων, θα διέλθει ο αγωγός φυσικού αερίου και θα κατασκευαστεί ο Σταθμός Συμπίεσης.
Όπως ανακοινώθηκε το έργο της Πέρδικας, αποτελεί τμήμα του «νότιου Ευρωπαϊκού διαδρόμου» και αποσκοπεί στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο αγωγός Ελλάδας-Ιταλίας βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού, ενώ έχει συσταθεί η Ελληνοϊταλική εταιρεία που θα αναλάβει την υλοποίηση και την λειτουργία του υποθαλάσσιου τμήματος, από την Θεσπρωτία ως τα στενά του Οτράντο.
Εξάλλου το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» έχει «βαλτώσει». Οι αγρότες της Ηπείρου το θεωρούν απαραίτητο, για την ανάπτυξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της Ηπείρου.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Η Ήπειρος είναι ένας από τους προνομιούχους τόπους της Ελλάδας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης.
Αποτελεί την πύλη προς και από την Ευρώπη, και έχει σπάνιες φυσικές ομορφιές. Τέτοιες είναι οι καθαρές θάλασσες και παραλίες, οι γραφικοί κόλποι, τα ποτάμια με τα βαθύσκια πλατάνια, οι λίμνες, τα καταπράσινα βουνά και οι παραγωγικοί κάμποι.
Ακόμη διαθέτει πολλούς και αξιόλογους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, που παραμένουν αναξιοποίητοι.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες υποδομές, αλλά και με αυτές που πρέπει να γίνουν, μπορούν να αναδείξουν την Ήπειρο σε πρότυπο ανάπτυξης.
Οι τοπικοί φορείς κρίνουν ότι στη διάρκεια του 2010 πρέπει να στραφεί το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερο προς την ψηφιακή εποχή. Το διαδίκτυο ανοίγει δρόμους επικοινωνίας και πληροφόρησης.

proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια: