Και νομική δέσμευση για το αέριο στην Ήπειρο

Και νομικά δεσμεύεται πλέον ρύθμιση η Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου να δημιουργήσει Εταιρεία Παροχής Αερίου στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία καθώς η σχετική πρόβλεψη περιλαμβάνεται σε νομοθετική ρύθμιση που πέρασε το βράδυ της Πέμπτης από την Βουλή.
Αυτό ανακοίνωσε από την Άρτα την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής επίσκεψης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο ότι σε μερικά χρόνια η ΔΕΠΑ ίσως δεν είναι υπό κρατικό έλεγχο.

Ο κ. Μανιάτης χαρακτήρισε εθνικής σημασίας την κατασκευή του ελληνοϊταλικού αγωγού αερίου και υπογράμμισε πως θα δημιουργηθούν 500 άμεσες θέσεις εργασίας και 1500 έμμεσες στην ευρύτερη περιοχή.
Κατά την ομιλία του ο κ. Μανιάτης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Βουλευτή Θεσπρωτίας Χρήστο Κατσούρα και το Τεχνικό Επιμελητήριο για τη συμβολή τους, ενώ επισήμανε την σημασία του έργου για την επιχειρηματικότητα και το εμπόριο. Επίσης, ανέφερε πως θα δημιουργηθούν δύο «πράσινα χωριά» με εθνική προκήρυξη, επισημαίνοντας ότι η περιοχή έχει αρκετά πλεονεκτήματα, ενώ κάλεσε τους φορείς της περιοχής να επενδύσουν στην κατασκευή εργοστασίου αξιοποίησης του βιοαερίου για την παραγωγή ενέργειας.
http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9795:2011-07-31-22-13-47&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: