Θα σταματήσει το φαγοπότι ή θα ξεσηκωθεί ο κόσμος;

Του Άγη Βερούτη

Οι ελεγκτές της τρόικας είναι ήδη εδώ και κοσκινίζουν τα νούμερα. Το τι θα βρουν ήδη το γνωρίζουν εκ των προτέρων, όμως τα μάκρο είναι ήδη ξεκάθαρα σε όλους, και η υστέρηση των εισπράξεων πιθανόν να μην εκπλήσσει κανένα. Ειδικά με βάση το γεγονός ότι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά ακόμα 4,5% στο πρώτο εξάμηνο του ‘11, είναι απορίας άξιον πώς οι εισπράξεις δεν κατέρρευσαν τελείως.
Η συρρίκνωση της οικονομίας φυσικά αφορά μόνο τον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι ενέργειες δημοσιονομικού συμμαζέματος έχουν μείνει πίσω, πολύ πίσω.


Στην ουσία τίποτε δεν έχει αλλάξει επί της στόχευσης και θυσίας του ιδιωτικού τομέα, με τουλάχιστον 150,000 νέους άνεργους να προστίθενται στις στρατιές των ανέργων φέρνοντας το “επίσημο” άθροισμά τους πάνω από 850,000 εργαζόμενους. Με την ολοκλήρωση της τουριστικής σαιζόν και την παύση των εποχιακών θέσεων, η επίσημη ανεργία θα εκτοξευθεί στο 1.000.000 στις επόμενες 90 ημέρες. Αυτό το επίσημο νούμερο φυσικά δεν περιλαμβάνει τους ελεύθερους επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες που έβαλαν λουκέτο, όπως και εκείνους που βιαστικά έτρεξαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους μήπως και προλάβουν να πάρουν σύνταξη.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αγκομαχάει να αποσπάσει από τους 2,5 εκατομμύρια εναπομείναντες εργαζόμενους της ιδιωτικής οικονομίας 5,5 δις ευρώ το μήνα ως το τέλος του χρόνου, πολλοί από αυτούς καταλήγουν άνεργοι, άστεγοι, παιδιά ενός κατώτερου θεού, πολίτες μιας χαμηλότερης κατηγορίας από τα χαϊδεμένα παιδιά των δημοσίων υπηρεσιών και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, περιλαμβανομένων και των ψευδοανάπηρων και νεκρών συνταξιούχων αλλά και των παντοιοτρόπως αργόμισθων που εισπράττουν την ψήφο τους κάθε μήνα στον τραπεζικό τους λογαριασμό από το μόχθο και το αίμα του Έλληνα.
Την ίδια στιγμή που υποχρεώνουμε την 85χρονη αγρότισσα να πληρώσει τα φάρμακα από την τσέπη της διατηρούμε στρατούς δημοσίων υπαλλήλων σε ανύπαρκτες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, πληρώνουμε δεκάδες αστυνομικούς να φυλάνε “επωνύμους” και πολιτικούς πιθανότατα από την οργή του ίδιου του λαού, και προσφέρουμε πάγιες αντιμισθίες των 12.000 ευρώ το μήνα σε νομικούς συμβούλους και μέλη δεκαπενταμελών διοικητικών συμβουλίων οργανισμών με κύκλο εργασιών μικρότερο από τις μηνιαίες αμοιβές των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων τους.
Το πάρτι στις προμήθειες του δημοσίου συνεχίζεται ανενόχλητο, με κάποιες “δήθεν” μειώσεις για τα μάτια του κόσμου, ενώ από την πίσω πόρτα, με πλαστές υπερωρίες και έξαφνες προαγωγές ολόκληρων οργανισμών, οι αργόμισθοι καρεκλοκένταυροι διεκδικούν το δικαίωμα τους να πίνουν το αίμα του Ελληνικού Λαού.
Ο κόμπος έχει προ πολλού φτάσει στο χτένι, και πολύ φοβάμαι ότι ο Σεπτέμβριος θα αποδειχθεί υπερβολικά θερμός για ολόκληρη την Ελλάδα. Η αναίσθητη και υπεροπτική αντιμετώπιση του Λαού από τους καλαμοκαβαλάρηδες πολιτικούς οδηγεί με βεβαιότητα σε ξέσπασμα της Λαϊκής οργής στις επόμενες βδομάδες. Μπροστά στην αδυναμία του να επιβιώσει, πόσο μάλλον να πληρώσει πρόσθετα χαράτσια για να μη χαλάσει η βολή των πραιτοριανών, από λιγότερο λόγω κρίσεως εισόδημα, ο Έλληνας θα επαναστατήσει. Εξ άλλου ο Σεπτέμβρης και ο Μάρτης ήταν πάντα πρόσφοροι μήνες στην Ελλάδα των νεώτερων χρόνων για Λαϊκές διεκδικήσεις και αιματηρές κινητοποιήσεις.
Ελπίζω η τρόικα να προβλέπει αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων που έρχεται, και να κάνει τα απαραίτητα για να εφαρμοστεί αρχικά το διαβόητο Ενιαίο Μισθολόγιο, που δέκα μήνες τώρα κοσκινίζει η κυβέρνηση, γιατί αλλιώς βλέπω να παίρνει στα χέρια του την τύχη του ο Έλληνας στις επόμενες βδομάδες.
Είναι καιρός να κάνουν κάτι στην κατεύθυνση της μείωσης του Λεβιάθαν που ονομάζουμε Ελληνικό Δημόσιο, αν και είναι ήδη αργά για πολλούς στον ιδιωτικό τομέα που καταστράφηκαν ανεπιστρεπτί από την σπάταλη και ανεύθυνη αυτή κυβέρνηση του “Τιτανικού” και του t10.
Ο Θεός της Ελλάδας ας μας φυλάξει από τον εφιάλτη της Λαϊκής οργής αυτό το Σεπτέμβρη. Φοβάμαι όμως ότι αν δεν κουνήσει το χέρι της και η Τρόικα, η κυβέρνηση θα μας παραδώσει σε σκηνές που μας πηγαίνουν πολλές πέτρινες δεκαετίες πίσω.

http://www.emea.gr/article/113753


Δεν υπάρχουν σχόλια: