Επιστολή διαμαρτυρίας στο πρόεδρο του ΙΚΑ από οδοντίατρους της Παραμυθιάς

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του ΙΚΑ, απέστειλαν οδοντίατροι από τη Παραμυθιά, με αφορμή την προκήρυξη κάλυψης μιας θέσης οδοντίατρου στη Παραμυθιά από τον οργανισμό κοινωνικών ασφαλίσεων. Στην επιστολή τους διαμαρτύρονται για την δημοσίευση της προκήρυξης μόνο στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Διαύγεια»
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:


Κύριε Διοικητή,
Με την υπ αριθμ. πρωτ. Γ32/57/4-7-2011 απόφαση σας με χαρακτηρισμό "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ", αποφασίσθηκε η σύναψη συμβάσεων έργου δωδεκάμηνων οδοντιάτρων σε διάφορες Διοικητικές Περιφέρειες και μεταξύ αυτών και μιας θέσης οδοντιάτρου στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ Ηγουμενίτσας (ιδιωτικό ιατρείο Παραμυθιά)
Παράλληλα εκδόθηκε από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για την υποβολή Αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους για την κάλυψη της ως άνω θέσης. Η παραπάνω πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δημοσιεύθηκε μόνο στο διαδίκτυο (διαύγεια) και όριζε ανατρεπτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους από 5-7-2011 έως 11-7-2011.
Είναι αυτονόητο και κοινά παραδεκτά ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος πρέπει για να γίνει ευρέως γνωστή, να πληροί όλους τους όρους της πλήρους και επαρκούς δημοσιότητος με δυνατότητα δημοσίευσης της τόσο στον Αθηναϊκό και στον τοπικό τύπο, αποστολή της στον Οδοντιατρικό Σύλλογο, ανάρτηση στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ και δεν αρκεί η επί ελάχιστο χρόνο ανάρτηση της στο διαδίκτυο όπου προσβασιμότητα δεν εξασφαλίζεται σε όσους δεν έχουν δυνατότητα χρήσης αυτού και μάλιστα εν μέσω των θερινών διακοπών τον ενδιαφερομένων. Κατ' αυτόν τον τρόπο η αποκλειστική και επιλεγμένη ανάρτηση μόνο στο διαδίκτυο (διαύγεια) για ελάχιστες μόνο μέρες της παραπάνω πρόσκλησης ενδιαφέροντος έρχεται σε προφανή αντίθεση με τους κανόνες της διαφάνειας και της δημοσιότητας που απαιτούν ευρεία και πλήρη γνωστοποίηση με κάθε πρόσφορο μέσο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος και όχι μόνο με απλή ολιγόχρονη ανάρτησή της στη ΔΙΑΎΓΕΙΑ με προνομιακή έτσι ενημέρωση ελαχίστων.
Καταστρατηγήθηκαν λοιπόν ηθελημένα ή ακούσια οι αρχές της δημοσιότητας και της διαφάνειας της ισοτιμίας και ισονομίας με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από την διεκδίκηση της θέσεως του οδοντιάτρου Παραμυθιάς και εμείς αλλά και άλλοι υποψήφιοι συνάδελφοι, ενώ αντίθετα έχοντας επιλεκτική και εκ των προτέρων πληροφόρηση (συνάδελφοι του διαδικτύου) δύο και μόνο στον αριθμό προφανώς όχι από επιμέλεια έγιναν μοναδικοί γνώστες της πρόσκλησης ενδιαφέροντος και απέκτησαν το προνόμιο της εμπρόθεσμης υποβολής αίτησης ευνοηθέντες καταφανώς έναντι όλων των συναδέλφων. Κατά αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι δημιουργήθηκαν δύο κατηγορίες οδοντιάτρων οι έχοντες και κατέχοντες επιλεκτική πληροφόρηση για την πρόσκληση ενδιαφέροντος με την συνδρομή λογικά και κάποιων μηχανισμών και οι στερούμενοι της γνώσης της και αποκλειόμενοι υποχρεωτικά με την δημιουργία συνεπώς προνομιακής μεταχείρισης και ανισοτιμίας σε Βάρος μας. Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε ως επαγγελματίες οδοντίατροι και Έλληνες πολίτες την παραπάνω απαράδεκτη διοικητική ενέργεια. Ζητάμε την επαναδημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος με τήρηση πλέον όλων των κανόνων της δημοσιότητας και διαφάνειας με παροχή νέας προθεσμίας στους ενδιαφερόμενους για τη διεκδίκηση της προκηρυχθείσας θέσης έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την διεκδίκηση με ίσους όρους της σύναψης μίσθωσης έργου για τη θέση οδοντιάτρου στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ηγουμενίτσας (ιδιωτικό ιατρείο στην Παραμυθιά). Σε αντίθετη περίπτωση εμμονής της διοίκησης του ΙΚΑ και μη ανταπόκρισης στο λογικό και. δίκαιο αίτημα μας θα επιβεβαιωθούν οι αποδείξεις περί κομματικών λογικών που διαιωνίζουν το πελατειακό σύστημα όταν μάλιστα διατρανώνεται από τους κρατούντες η προσπάθεια οικοδόμησης του "Κράτους Δικαίου"

Δεν υπάρχουν σχόλια: