Στόχος η εξοικείωση όλων με τη γλυπτική

Η εξοικείωση μικρών και μεγάλων με την καλλιτεχνική δημιουργία, και συγκεκριμένα με τη γλυπτική, είναι ο στόχος που τίθεται μέσα από τη διοργάνωση του Συμποσίου Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό.
Επτά γλύπτες συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση με δημιουργίες σε μάρμαρο και μέταλλο, που μάλιστα εξελίσσονται μπροστά στα μάτια των πολιτών στον προαύλιο χώρο του Μουσείου. Ανάλογη πρωτοβουλία είχε πραγματοποιηθεί και πέρυσι, στην Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο.


Στο Συμπόσιο, που ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου, συμμετέχουν οι γλύπτες Χρήστος Ριγανάς, Χρήστος Λαζαράκης, Βασίλης Βασίλη, Κώστας Δικέφαλος, Δημήτρης Χριστογιάννης, Σπύρος Λισγάρας και Θεόδωρος Παπαγιάννης. Μετά την ολοκλήρωση του Συμποσίου, στις 15 Σεπτεμβρίου, τα γλυπτά θα τοποθετηθούν στον προαύλιο χώρο του Μουσείου και ορισμένα κατά μήκος της διαδρομής από το Ελληνικό προς την Ιερά Μονή Τσούκας.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε χθες, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές εξέφρασε την ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την πρωτοβουλία του σημαντικού Ηπειρώτη καλλιτέχνη Θεόδωρου Παπαγιάννη να οργανώσει το Συμπόσιο. Όπως τόνισε, πρόκειται για μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού στην περιοχή μας.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαγιάννης υπογράμμισε τις δυνατότητες που δίνει το Συμπόσιο για τη γνωριμία με την καλλιτεχνική δημιουργία, σε όσους επισκεφτούν τον χώρο του Μουσείου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Είναι σημαντικό να δουν όλοι, και κυρίως τα μικρά παιδιά, τη γλυπτική δημιουργία και να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες για την τέχνη.
Την πρωτοβουλία στηρίζει ο Όμιλος Φίλων Μουσείου Θ. Παπαγιάννη, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ομίλου Τάσος Κανάτσης. Στο πλαίσιο του Β’ Συμποσίου εντάσσεται και μια διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο Ελληνικό. Θεματικές της διημερίδας « Η πολιτιστική ζωή στο Ελληνικό (= Λοζέτσι) Ιωαννίνων» και « Η Εθνική Αντίσταση του χωριού». Οι εκδηλώσεις αυτές σχεδιάζονται από τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνικού Ιωαννίνων», το «Κληροδότημα», την «Αδελφότητα Ελληνικού» και τον «Όμιλο Φίλων Μουσείου Θ. Παπαγιάννης».
http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10361:2011-08-26-23-06-27&catid=35:news

Δεν υπάρχουν σχόλια: