Ευλόγησε το γιαούρτωμα των πολιτικών

Το... γιαούρτωμα των πολιτικών ευλόγησε από την Βούρμπιανη ο Μητροπολίτης Ανδρέας την ίδια ώρα που οι παρευρισκόμενοι επιδίδονταν σε παρατεταμένες αποδοκιμασίες στο άκουσμα και μόνο των ονομάτων πολιτικών.
Στην Βούρμπιανη, όπου διάφορες οργανώσεις θέλησαν να τιμήσουν τον αγώνα του ΕΔΕΣ, οι πολιτικοί που συνήθιζαν να παρίστανται τα τελευταία χρόνια φέτος το απέφυγαν.

Το μοναδικό μήνυμα που εστάλη ήταν από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα. Ο κ. Τασούλας επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις. Απολύτως βάσιμο, καθώς την ίδια ώρα βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου με τον δήμαρχο της περιοχής και λίγο αργότερο παρίστατο στην βάπτιση του υιού Εμανουηλίδη στην Ανατολή.

Το μήνυμα που απέστειλε δεν είχε καμία τύχη. Δεν διαβάστηκε ποτέ στο ακροατήριο, που αποτελούνταν κυρίως από απόστρατους, καθώς με την εκφώνηση του ονόματός του, το ακροατήριο αντέδρασε με ένα παρατεταμένο «ουου».
Ο εκφωνητής υποχρεώθηκε να διακόψει και στη συνέχεια να το θέσει στα....αζήτητα.
Άλλωστε είχε προηγηθεί ο...πύρινος λόγος του Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα, ο οποίος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους εκθείασε όσους στρέφονται εναντίον των πολιτικών ακόμη και πετώντας γιαούρτια.
Τα βέλη του Μητροπολίτη δέχθηκε το σύνολο του πολιτικού κόσμου, πολύ περισσότερο βέβαια η Κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών.
«Τώρα τελευταία σημειώθηκε μία σπουδαία πρόοδος. Είναι η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Φαίνεται ότι η δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης έχει την αρχή της στην πρωθυπουργική επιθυμία να μαστουρωθούν όλοι οι Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά και μετά πήρε σειρά το γιαούρτωμα!
«Κι έπειτα οι πολιτικοί μας διαμαρτύρονται ότι τους υποδέχεται ο κόσμος με γιαούρτια, αβγά ντομάτες κι άλλα ευγενή προϊόντα. Παρότι δεν συμμερίζομαι αυτή την πρακτική, φωνάζω ζήτω τα γιαούρτια, ζήτω τα αβγά, ζήτω οι ντομάτες. Να αγιάσουν τα χέρια όλων εκείνων που έχουν επιλέξει να τιμωρούν με αυτό τον τρόπο την φαυλοκρατία και την αναξιοκρατία. Και να είναι βέβαιοι όλοι αυτοί ότι έχουν την απόλυτη έγκριση των ηρώων του Γράμμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας.
http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/9270-2011-08-30-19-51-58.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: