«Η ΕΡΤ δεν ανήκει στους υπαλλήλους, αλλά στον ελληνικό λαό»

Στόχος της μεταρρύθμισης στην ΕΡΤ είναι το 2012 να είναι κερδοφόρα και να φορολογείται όπως όλες οι εταιρείες, δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, τονίζοντας ότι η ΕΡΤ δεν ανήκει στους υπαλλήλους της αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
Διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν τα τέλη για την ΕΡΤ, ο κ.Μόσιαλος δηλώνει σε συνέντευξή του στο Κόσμο του Επενδυτή, ότι "η ΕΡΤ δεν ανήκει στους υπαλλήλους της, αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό" και προσθέτει ότι η κυβέρνηση στοχεύει το 2012 η ΕΡΤ να αποδίδει κέρδη και να φορολογείται όπως όλες οι εταιρίες.


Παράλληλα, ο κ. Μόσιαλος ζητεί από τη ΝΔ να συμβάλει με τις θέσεις της στην πολιτική σταθερότητα που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη της χώρας. "Αυτό θέλει η κοινωνία, αυτό θέλει η πραγματική οικονομία", τονίζει.
Στο ερώτημα, αν υπάρχει κόντρα μεταξύ παλαιού και νέου ΠΑΣΟΚ, απαντά ότι το ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται προκειμένου να ανταποκρίνεται στις συνθήκες κάθε εποχής. Δεν έχει αλλάξει ψυχή, αλλά πρέπει να επανακαθορίσει τί είναι δημόσιο συμφέρον. Δεν είναι το συμφέρον του καθενός μας. Είναι πάνω από το συμφέρον των συντεχνιών. Είναι το συμφέρον του έθνους, υπογραμμίζει.
Απαντώντας για τα ταξί, λέει ότι θα γίνει απελευθέρωση με κανόνες, για να σταματήσουν οι αδιαφανείς συνθήκες στις μεταβιβάσεις και στα κληρονομικά δικαιώματα. "Τα κληρονομικά δικαιώματα και τα στεγανά φέρανε τη χώρα ως εδώ", λέει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο ΦΠΑ, σημειώνει ότι είναι εθνικό καθήκον η φορολογική συνείδηση."Είναι προτιμότερο να έχουμε μικρότερο ΦΠΑ αλλά μεγαλύτερη φορολογική συμμόρφωση".


Δεν υπάρχουν σχόλια: