Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στους νομούς της Ηπείρου

Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι μία από αυτές που η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να ανέβει πολύ στις επόμενες εκλογές. Δεν είναι τυχαίο που κατάφερε να εκλέξει Περιφερειάρχη στις εκλογές του 2010 ενώ ειδικά τα Ιωάννινα, λόγω της στενής σχέσης του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Αβέρωφ, θεωρείται ότι θα αποτελέσουν από τα προπύργια του κόμματος. Οι λίστες της ΝΔ , όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν έχουν συμπληρωθεί και υπάρχει μεγάλη προθυμία στελεχών για υποψηφιότητες. Οι πληροφορίες της iefimerida αναφέρουν τα εξής:

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Οι δυο νυν βουλευτές- Κώστας Τασούλας και Σταύρος Καλογιάννης- θεωρούνται πολύ ισχυρές υποψηφιότητες . Από κει και πέρα τα ονόματα τα οποία έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας είναι τα εξής : Ιωάννης Γεροθανάσης ( πρώην πρύτανης), Κώστας Κάτσενος (αντιπροέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων), Γρηγόρης Τσιμογιάννης (στέλεχος επιχειρήσεων και από τους παλιούς στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά) Οδυσσέας Πότσης (αντιπεριφερειάρχης), Βασίλης Τσαλιαμάνης (επιχειρηματίας) . Ανάμεσα στα γυναικεία ονόματα είναι η Άννα Ασημακοπούλου, η Ντίνα Τσιώτα και η Μαρία Τσολάκη.

ΑΡΤΑ: Ο σημερινός βουλευτής Κωνσταντίνος Παπασιώζος θα έχει πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Ισχυρότερος όλων ο γιατρός Γιώργος Στύλιος. Ενδιαφέρονται επίσης η Εύη Καραμπίνα (κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα), ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου (γιατρός, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ και αδελφός του πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπαδημητρίου), Γιώργος Παπαβασιλείου (πρώην νομάρχης), Χριστόφορος Μίχος (επιχειρηματίας) Χρήστος Τσιρογιάννης (πρώτος περιφερειακός σύμβουλος που έχασε την έδρα του λόγω ασυμβίβαστου).

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Στη μονοεδρική Θεσπρωτία η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε το 2009 να εκλέξει βουλευτή. Θα είναι σίγουρα υποψήφιος ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Μπέζας ενώ ακούγονται τα ονόματα του δασολόγου Κώστα Μπέση και του φαρμακοποιού Νίκου Κάτσιου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Βέβαιη είναι η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή Δημήτρη Τσουμάνη. Παράλληλα ανάμεσα στα ονόματα που ακούστηκαν και γράφτηκαν στον τοπικό Τύπο είναι ο περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Σπυρέλης και ο πολιτικός μηχανικός Στέργιος Γιαννάκης που ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας στις τελευταίες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: