Χρυσό βραβείο φωτογραφίας σε Ελληνογάλλο φωτογράφο

Βραβεύτηκε στο Παρίσι ο Μανώλης Κουπέ Καλομοίρης δισέγγονος του μεγάλου μουσουργού Μανώλη Καλομοίρη
Το Χρυσό Βραβείο στο διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας Px3 2011 (Prix de la Photographie Paris) που διεξήχθη στο Παρίσι απέσπασε ο Μανώλης Κουπέ-Καλομοίρης για τη φωτογραφική του δουλειά με τίτλο ICE SERIES (σειρές πάγου) στη κατηγορία Φύση/ Νερό.
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος τοπίου και από παλαιότερες δουλειές του (το 2009 στην Αγγλία αναδείχθηκε ως ο καλύτερος φωτογράφος της χρονιάς για το τοπίο) ταξιδεύει πολύ και απαθανατίζει με το φακό του τοπία εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, δείχνοντας προτίμηση στα άγρια τοπία όπου δεν έχει επέμβει το ανθρώπινο στοιχείο.

Οι πρόσφατα βραβευθείσες φωτογραφίες του Ελληνογάλλου καλλιτέχνη (δισέγγονου του μεγάλου μουσουργού Μανώλη Καλομοίρη) είναι από την περιοχή Αλμπέρτα του Καναδά. Η φωτογράφηση έγινε σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες μέσα στο καταχείμωνο, με θερμοκρασίες κοντά στους -35ο C. Εκτέθηκαν ήδη μαζί με άλλες φωτογραφίες που διακρίθηκαν, στην ετήσια έκθεση Px3 στο Παρίσι στη γνωστή γκαλερί Espace DUPON. Επίσης θα συμπεριληφθούν στην ετήσια πολυτελή έκδοση του Διαγωνισμού Px3.

H κριτική επιτροπή που αποτελείται από διεθνούς κύρους επιμελητές και επαγγελματίες από το χώρο της φωτογραφίας (περισσότερα στοιχεία στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://px3.fr ) εξέλεξε τους νικητές Px3 για τη χρονιά 2011 ανάμεσα σε χιλιάδες φωτογραφικές εμφανίσεις προερχόμενες από πάνω από 85 χώρες. Σύμφωνα με τους κριτές, η δουλειά του αναγνωρισμένου φωτογράφου τοπίου Μανώλη Κουπέ- Καλομοίρη ξεχώρισε «για την εξαιρετική πρωτοτυπία, δημιουργικότητα, την άριστη εκτέλεση και τη συνολική επίδρασή της».

Ο διαγωνισμός Px3 πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Παρίσι και προωθεί την τέχνη της φωτογραφίας, προβάλλοντας ανερχόμενα ταλέντα. Αποτελεί τόπο συνάντησης φωτογράφων από όλο τον κόσμο καθώς και μια δυναμική παρουσία στην καλλιτεχνική κοινωνία του Παρισιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: