Κόπηκε ο υποδιοικητής…. προπονητής

Λίγες ώρες κράτησε το παρασκήνιο που ακολούθησε των ανακοινώσεων του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για τον ορισμό νέων διοικητών στα νοσοκομεία. Και το παρασκήνιο στα Γιάννινα είχε επικεντρωθεί στον διορισμό του γνωστού παλαίμαχου μπασκετμπολίτσα Σάκη Τζαλαλή στη θέση του αναπληρωτή διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Τα σχόλια που έγιναν ήταν πολλά και όλοι αναζητούσαν τον παράγοντα που παρενέβη για τον διορισμό σε μία τέτοια νευραλγική θέση, ενός ανθρώπου που έχει δώσει δείγματα γραφής στα γήπεδα όχι όμως και στην διοίκηση μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το θέμα Τζαλαλή έκλεισε αργά το βράδυ με ανάκληση του διορισμού.
Είναι άγνωστο εάν υπήρξαν, ποιες και πόσες παρεμβάσεις στον Υπουργό Υγείας, καθώς τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονταν ότι δεν είχαν καμία σχέση με την εν λόγω απόφαση και μάλιστα πολλά ήταν αυτά που εξέφραζαν και την δυσαρέσκειά τους, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για άστοχη επιλογή.
Το βέβαιο είναι ότι κατόπιν εορτής, το Υπουργείο ανακάλυψε ότι στο νόμο που καταρτίστηκε από το ίδιο και ψηφίστηκε από την Βουλή, προβλέπεται ότι στις θέσεις των αναπληρωτών διοικητών μπορούν να οριστούν μέλη ΔΕΠ. Η μοναδική εξαίρεση που γίνεται αφορά σε διοικητές που ήδη υπηρετούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα τα οποία συγχωνεύονται, όπως είναι για παράδειγμα η περίπτωση της Ιουλίας Μαρκούλα.
Όσο τώρα για εκείνους που αγωνιωδώς αναζητούσαν τον παράγοντα που παρενέβη υπέρ του διορισμού του Σάκη Τζαλαλή ματαιοπονούσαν, καθώς δεν γνώριζαν ή τους διέφυγε ένας σημαντικός παράγοντας. Η ισχυρή προσωπική σχέση που έχει ο ίδιος με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Άλλωστε, σύμφωνα πάντα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Τζαλαλής είναι ένας από τους ανθρώπους που προπονούν και την ομάδα της Βουλής. Πρόκειται δηλαδή για μία σχέση που έχει σφυρηλατηθεί στους αγωνιστικούς χώρους
http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/9201-2011-08-23-22-00-24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: