Έμεινε σύνθημα ο «Καθαρός Καλαμάς»

Έντονος είναι ο προβληματισμός που αναπτύσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για τις παραμέτρους των προβλημάτων του ποταμού Καλαμά και κυρίως για το εάν οι παρεμβάσεις των τελευταίων ετών είχαν θετική επίπτωση στην ποιότητα των νερών της τάφρου της Λαψίστας αρχικά και του Καλαμά στην πορεία.
Ο προβληματισμός αυτός αναπτύχθηκε στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Κίνησης Ενεργών Πολιτών «Καθαρός Καλαμάς» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Κληματιά και φάνηκε από τις τοποθετήσεις των απερχόμενων και άλλων μελών της Κίνησης, ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό από εκείνη που καταγγέλθηκε εδώ και πολλά χρόνια.

Η Κίνηση συμπληρώνει ουσιαστικά 5 χρόνια από την ιδρυτική της διακήρυξη και δύο χρόνια ενεργούς προσφοράς και δράσης από την εκλογή του πρώτου ΔΣ, όμως όπως φάνηκε στη συνεδρίαση δεν υπάρχει ούτε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της πίεσης προς τους αρμόδιους φορείς, ούτε και αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Τον απολογισμό του έργου του απερχόμενου ΔΣ έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος Παναγ. Παππάς τονίζοντας, ότι η διοίκηση ανταποκρίθηκε στους σκοπούς της Κίνησης και στις αποφάσεις της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης. Έκανε μία σύντομη αναδρομή στις ενέργειες της Κίνησης από το 2008 μέχρι σήμερα και κατέληξε στο διά ταύτα κάνοντας γνωστό, ότι οι έλεγχοι και οι μετρήσεις στον Καλαμά έχουν σταματήσει από τον Μάρτιο, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα εάν και πότε θα ξεκινήσουν και πάλι.
«Η διακοπή έγινε όπως μας ενημέρωσαν, λόγω της μεταφοράς αρμοδιότητας της παρακολούθησης του Καλαμά σε ένα εθνικό πρόγραμμα παρακολούθησης μέχρι τις εκβολές του, το οποίο όμως δεν έχει ξεκινήσει. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων ωστόσο, επιβεβαιώνουν τις θέσεις μας, ότι ο Καλαμάς πεθαίνει και κύριος υπεύθυνος γι’ αυτό είναι το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, την ώρα που οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες περί άλλων τυρβάζουν και υποκρίνονται ότι κάνουν τη δουλειά τους», σημείωσε ο κ. Παππάς.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά κ. Τσεκούρας που κατέθεσε την πρόταση να γίνει επίσημη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος, για την κατάσταση στον Καλαμά, ενώ δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει βέλη κατά των πρώην δημάρχων της περιοχής που δεν εμφανίστηκαν στη συνέλευση.
«Αλήθεια, γιατί σταμάτησαν οι έλεγχοι στον Καλαμά και γιατί δεν αντιδράσαμε; Οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι φορείς δεν πήραν το μάθημά τους. Τι έχει αλλάξει από τις μετρήσεις του 2005 στην τάφρο σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση; Που είναι σήμερα οι πρώην δήμαρχοι κ.κ Κατσάνος και Παργανάς, που είχαν αναλάβει την ευθύνη της πολιτικής πίεσης και όχι μόνο για να εφαρμοστούν στην πράξη όσα λέγαμε; Όσο είμαστε στην εξουσία, το παίζουμε επαναστάτες όμως, αναποτελεσματικοί επαναστάτες», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Η συνέλευση συνεχίστηκε και με άλλες τοποθετήσεις και ολοκληρώθηκε με τις αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου ΔΣ.
http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10264:-l-r&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: