Τα «Χριστοβασίλεια» στις 10 Αυγούστου

Εκδήλωση προς τιμή του λογοτέχνη, δημοσιογράφου, αγωνιστή και πολιτικού Χρήστου Χρηστοβασίλη, «του Τραγουδιστή της στάνης και Μολογητή της ξενιτιάς», με τον τίτλο «Χρηστοβασίλεια 2011», οργανώνουν την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, ο Δήμος Ζίτσας, η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, το Τοπικό Συμβούλιο Δ.Δ. Σουλόπουλου και η Αδελφότητα Απόδημων Σουλόπουλου.
Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στα θρυλικά «Αγνάντια» στο Σούλι Χρηστοβασίλη, θα παρουσιασθεί το συγγραφικό έργο του Καθηγητή, Ιστορικού και Λαογράφου Νίκου Κακαϊδή.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Χρηστοβασίλη και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στη προτομή του από τους φορείς και καλωσόρισμα από την Οργανωτική Επιτροπή.Στις 8.50 θα υπάρξει σύντομη αναφορά στο πνευματικό έργο του Χρ. Χρηστοβασίλη και στη συνέχεια θα μιλήσει για το έργο του Ν. Κακαϊδή η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Αδριανουπόλεως κα Ελένη Κουρμαντζή. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαμά Ιωαννίνων Αθανάσιος Τσεκούρας.
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο χώρο της εκδήλωσης και στις 10 το βράδυ θα ξεκινήσει μουσικόχορευτική βραδιά (γλέντι) με παραδοσιακό συγκρότημα δημοτικής μουσικής (Ζυγιά) μέχρι το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: