Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός




Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης, καθώς νίκησε με 78-70 την Μακάμπι Τελ Αβίβ στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας και κατέκτησε το πολυπόθητο 6ο τρόπαιο έστω κι αν έδειξε κάποιες τάσεις αυτοχειρίας!
Ο Βασιλιάς επέστρεψε στο θρόνο του λοιπόν. Έτσι, λοιπόν, δημιουργεί παράδοση που τον θέλει κάθε δύο χρόνια να κατακτά την κούπα και να στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης (Αθήνα 2007, Βερολίνο 2009, Βαρκελώνη 2011).


Η ομάδα του Ομπράντοβιτς έπαιξε με καρδιά και υπομονή, καταφέρνοντας να βρει λύσεις απέναντι στη σκληροτράχηλη Μακάμπι η οποία ήθελε κι εκείνη με τη σειρά της το 6ο τρόπαιο στην ιστορία της. Όμως αυτός που πανηγύρισε στο τέλος ήταν ο Παναθηναϊκός.
Στα του αγώνα, η άμυνα ζώνης που επιχείρησε στο β' δεκάλεπτο η Μακάμπι Τελ Αβίβ εγκλώβισε τον Παναθηναϊκό ο οποίος όμως αντέδρασε στο β' ημίχρονο και έδειξε ικανός να γυρίσει το ματς.
Πάντως, στο τελευταίο πεντάλεπτο έδειξε τάσεις αυτοκτονίας και έδωσε το δικαίωμα στην Μακάμπι να πλησιάσει στους πέντε μετά από δικά του συνεχόμενα λάθη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: