Onirama live στο Boxx Stage-Ιωάννινα

Μετά από πολύ καιρό, τα Ιωάννινα θα ξαναδούν ζωντανά τους Ονιράμα, τη Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στις 22.00, στην ολοκαίνουργια μουσική σκηνή Boxx, στην λεωφ. Γ.Παπανδρέου. Το συγκρότημα που έχουν αγαπήσει χιλιάδες Έλληνες από τις live εμφανίσεις του και τα τραγούδια του, έρχεται στον χώρο που θα ανθίσει η ζωντανή μουσική στη πόλη των Ιωαννίνων, στο Boxx Live Stage.
Πόρτες: 22.00
Ποτό: 6 ευρώ, μπύρα: 4 ευρώ
www.boxx.gr Κρατήσεις: 6932 610241

Βιογραφικό
Οι ONIRAMA σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2000 μετά από προτροπή του Θοδωρή και του Διονύση, οι οποίοι και γνωρίστηκαν στο στρατό. Τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη ήταν τα αδέλφιαΓιώργος και Δημήτρης ενώ λίγους μήνες αργότερα ενσωματώθηκε στο σχήμα ο Κώστας.
Οι εμφανίσεις τους ξεκίνησαν στη μουσική σκηνή Μεσόγειος. Αρχικά το όνομα του συγκροτήματος ήταν ‘MIXIN UP THE MEDICINE’, βγαλμένο από ένα στίχο του Bob Dylan και αντικατόπτριζε το σχετικά ευρύ μουσικό φάσμα που κάλυπτε η μπάντα. Το περίσσιο κέφι και ο ενθουσιασμός που χαρακτηρίζει μέχρι και σήμερα τα μέλη του συγκροτήματος, τους χάρισε γρήγορα και απλόχερα την αγάπη και εκτίμηση του κοινού της Θεσσαλονίκης και αυτό τους έκανε να πάρουν πιο σοβαρά το "παιχνίδι" που ξεκίνησαν. Το 2003 έρχεται στη μπάντα ο Χρήστος και ξεκινούν μια σειρά εμφανίσεων στο Μύλο, στο Shark, στο Ρόδον Club στην Αθήνα και σε διάφορα φεστιβάλ. Στα μέσα του 2003 το MIXIN UP αλλάζει και γίνεται ONIRAMA . Μια λέξη σύνθετη από τα "ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ" και έτσι το όνειρο του συγκροτήματος αρχίζει να πραγματοποιείται. Οι εμφανίσεις των ONIRAMA στο Malt & Jazz από τον Οκτώβριο του 2004 κάνουν αίσθηση και συζητιούνται σε κάθε παρέα της πόλης, ενώ παράλληλα το συγκρότημα δουλεύει τις δικές του συνθέσεις και αναζητά δισκογραφική εταιρία. Το τραγούδι τους "Ο ΧΟΡΟΣ (κλείσε τα μάτια)" έχει ήδη αρχίσει να τραγουδιέται και αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όποιον το ακούει. Τέλος, οι εμφανίσεις τους το καλοκαίρι σε beach bars της Χαλκιδικής αφήνουν τις πιο γλυκές και παθιασμένες αναμνήσεις προδιαγράφοντας έναν καυτό χειμώνα.
Τον Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφορεί από τη Lyra η πρώτη δισκογραφική δουλειά των ONIRAMA με τίτλο «Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες» που περιέχει 10 τραγούδια τους με τον ιδιαίτερο ποπ- ροκ ήχο που τους χαρακτηρίζει. Για τον δίσκο αυτό κερδίζουν την υποψηφιότητα στα Βραβεία Αρίων στην κατηγορία Ποπ Συγκρότημα.
Τον Ιανουάριο του 2006 παίρνουν μέρος στο σύγχρονο μιούζικαλ ‘Φρουτοπία’ του Ευγένιου Τριβιζά, παίζοντας ζωντανά μουσική στην παράσταση που ανεβαίνει στην Αποθήκη του Μύλου σε σκηνοθεσία και χορογραφίες του Κωνσταντίνου Ρήγου ενώ δεν σταματούν όλη τη χρονιά τις εμφανίσεις τους σε διάφορα club της πόλης.
Τον Ιανουάριο του 2007 ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί το videoclip του νέου τους single «Μια μέρα θα ’ρθεις», διασκευή του γνωστού τραγουδιού του Μάικ Ροζάκη, σε νέο mix από τουςMicro. Στις 21 Φεβρουαρίου εμφανίζονται μαζί με τον Αντώνη Ρέμο στο secret concert που διοργανώνει το MAD TV και κλέβουν τις εντυπώσεις! Για ενάμισι μήνα παίζουν κάθε Κυριακή στοclub Baraonda της Αθήνας και γίνεται το αδιαχώρητο! Το καλοκαίρι περιοδεύουν με τον Αντώνη Ρέμο σε όλη την Ελλάδα και σε κάποιες πόλεις του εξωτερικού. Τον Δεκέμβριο του 2007 άρχισαν τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα στο Cinema live stage club και κατάφεραν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να γίνουν το must γεγονός της πόλης!
Τον Ιούνιο του 2008 κυκλοφορεί το νέο τους άλμπουμ «Κλεψύδρα». Από ένα τραγούδι έχουν γράψει ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Νίκος Ζιώγαλας. Το πρώτο single του άλμπουμ, «Η μπαλάντα του τρελού», έγινε το τραγούδι της διαφημιστικής καμπάνιας της Wind. Το καλοκαίρι οι Onirama περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα ενώ την 1η Αυγούστου άνοιξαν τη συναυλία τουLenny Kravitz στο Terra Vibe. Στη συναυλία της Αθήνας που έκλεισε τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις, συνεργάζονται με τους Grand Avenue. Μέσα στο 2008 κερδίζουν το βραβείοτου καλύτερου συγκροτήματος της χρονιάς τόσο στα MAD AWARDS όσο και στα βραβεία του περιοδικού Status. Η «Κλεψύδρα» γίνεται χρυσή και το ομώνυμο τραγούδι σκαρφαλώνει στην 1η θέση του επίσημου ραδιοφωνικού Music Control όπου και παραμένει για πολλές εβδομάδες.
Τον Ιανουάριο του 2009 ξεκίνησαν οι εμφανίσεις τους στο Άνοδος Stage όπου για μια ακόμη φορά γίνεται το αδιαχώρητο! Τον Μάρτιο του 2009 οι Onirama γίνονται Κήρυκες του Εθελοντισμού ΑΘΗΝΑ 2011, για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics. Τον Σεπτέμβριο είναι ανάμεσα στους Έλληνες υποψηφίους για τα 2009 MTV Europe Music Awards ενώ τον Δεκέμβριο πραγματοποιείται το 9ο MADSECRET CONCERT με τους Onirama και καλεσμένους την Giusy Ferreri, τους Akcent, την Chicago MassChoir, την Τζώρτζια και τη Ζέτα Δούκα.
Λίγο πριν το τέλος του 2009, οι ONIRAMA κυκλοφορούν ένα πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό γι’ αυτούς άλμπουμ το «Χωρίς αιτία», καθώς και μία συλλεκτική κασετίνα σε περιορισμένα αντίτυπα. Το άλμπουμ περιλαμβάνει το τραγούδι «Επαναστάτης», που οι Onirama έγραψαν για την ταινία του Στράτου Μαρκίδη «I love Καρδίτσα» (σόλο κλαρίνο παίζει ο Πετρολούκας Χαλκιάς)και το οποίο έφτασε στη θέση Ν. 3 του ελληνικού chart καθώς και επανεκτελέσεις γνωστών κομματιών των Onirama από καλλιτέχνες όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος,, η Αφροδίτη Μάνου , ο Μπάμπης Στόκας, ο Stereo Mike, ο Μύρωνας Στρατής, η Μελίνα Ασλανίδου, η Τζώρτζια Κεφαλά των Μπλε και η Ανδριάννα Μπάμπαλη, είτε μόνοι τους είτε σε ντουέτα με τους Onirama. Ένα καινούριο τραγούδι τους ερμηνεύει ο Λάκης Λαζόπουλος ενώ ο Λάκης Παπαδόπουλος τραγουδά μαζί τους τη «Γυριστρούλα» του. Σε αυτό το άλμπουμ περιλαμβάνεται και η καταπληκτική rock ’n roll διασκευή των Onirama στον «Ύμνο των μαύρων σκυλιών» του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Οι Onirama συνεργάζονται επίσης με τη Χαρούλα Αλεξίου στο άλμπουμ της «Η αγάπη θα σε βρει όπου και να ’σαι» και με τον Διονύση Σαββόπουλο σε μία από τη σειρά εκδηλώσεων που οργανώνει σε όλη την Αθήνα.
Η χρονιά φεύγει με 3 τραγούδια τους(‘’κλεψύδρα’’ ,’’ότι δεν έχεις’’ ,’’παραδώσου’’ ) να συμπεριλαμβάνονται στο τοπ 100 με τα δημοφιλέστερα ελληνικά και ξένα τραγούδια για το 2009.
Το χειμώνα 2009- 2010 συνεργάζονται με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη σε μία σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων στο REX.
Τον Ιούνιο ήταν ξανά υποψήφιοι στα βραβεία του mad και απέσπασαν για μια ακόμα χρονιά τ τίτλο για το δημοφιλέστερο συγκρότημα.

Από αρχές Ιουλίου ξεκίνησαν την καλοκαιρινή τους περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με την Έλενα Παπαρίζου, και ταυτόχρονα είναι
στο studio για την ηχογράφηση του επόμενου άλμπουμ τους ονοματι “στη χωρα των τρελων” με παραγωγο τον Greg Haver (Manic street preachers, Melanie C, catatonia, Tom Jones)
Airplay
Πάνω από δέκα τραγούδια τους έφτασαν στο τοπ 5 ελληνικού και ξένου airplay chart σύμφωνα με το
music control , δυο από αυτά κατέκτησαν την κορυφή του ενώ άλλα 4 έφτασαν την κορυφή του ελληνικού air play chart

Δεν υπάρχουν σχόλια: