Συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων με τον νέο Διοικητή της Π.Υ. Άρτας Θωμά Ρίζο

Την Τετάρτη 16-02-2011 έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Αρταίων κ. Γιάννη Παπαλέξη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση με τον νέο Διοικητή της Π.Υ. Άρτας κ. Θωμά Ρίζο. Στη συνάντηση αυτή έγινε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον ευρύτερο Δήμο Αρταίων εν’ όψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου. Εκφράστηκε η διάθεση καλής συνεργασίας μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δήμου Αρταίων σε θέματα προστασίας και ασφάλειας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Από τον κ. Διοικητή, επισημάνθηκαν ιδιαίτερα, τα προβλήματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας εντός του αστικού ιστού. Ο κ. Διοικητής ενεχείρησε στο Δήμαρχο μια πρώτη αποτύπωση των περιοχών και δρόμων της πόλης όπου η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων είναι από δύσκολη έως εντελώς αδύνατη λόγω των εμποδίων που δημιουργούν οι παράνομες σταθμεύσεις αλλά η αλόγιστη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους πεζοδρόμους και στις πλατείες της πόλης. Πρόβλημα παρουσιάζεται και με τα υδροστόμια (πυροσβεστικούς κρουνούς) αφού σε ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι παρουσιάζουν προβληματική λειτουργία. Επιτακτική ακόμη είναι η ανάγκη για χωροθέτηση και δημιουργία και νέων κρουνών ειδικά στις περιοχές του κέντρου της πόλης όπου η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων δεν είναι δυνατή.
Ο κ. Παπαλέξης διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδικά στο θέμα των κρουνών. Έδωσε άμεσα εντολή στην ΔΕΥΑ να έρθει σε επαφή με την Π.Υ. έτσι ώστε να λυθεί το όλο πρόβλημα. Για το δε θέμα των τραπεζοκαθισμάτων και της παράνομης στάθμευσης ο Δήμαρχος είπε: «θα αντιμετωπιστεί στα πλαίσια της συνολικής λύσης που θα δώσει άμεσα ο Δήμος έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αναμένεται άμεσα». Ακόμη συμφωνήθηκε ότι σε περίπτωση ανάγκης τα μηχανήματα του Δήμου θα τεθούν στη διάθεση της Π.Υ. όποτε και όπου χρειαστεί έτσι ώστε εν’ όψει και της θερινής περιόδου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: